Tokat'ta Eğitimcilerden 1 Günlük İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Eğitimcilerden 1 Günlük İş Bırakma Eylemi

Tokat\'ta Eğitimcilerden 1 Günlük İş Bırakma Eylemi

Tokat'ta Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyeleri hükümetin eğitim politikalarını ve müdür atamalarını protesto etti.

24.09.2014 14:40  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyeleri hükümetin eğitim politikalarını ve müdür atamalarını protesto etti.

Eğitimde yaşanan sorunlar ve okullardaki müdür atamalarına tepki göstermek ve hükümeti uyarmak amacıyla iş bırakan Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eylemde bir araya geldi. KESK'e bağlı Eğitim Sen üyeleri de ellerinde dövizlerle sendika binasından Cumhuriyet Meydanı'na yürüyerek geldi. İki sendikanın yan yana sıra ile basın açıklaması yaptı.

Tokat Eğitim-Sen Şube Başkanı Orhan Gökçek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde yıllardır acil çözüm bekleyen sorunları bir tarafa bırakıp, eğitim sistemi üzerinden toplum içinde yeni ayrışmalar ve kutuplaşmalar oluşturacak uygulamaları hayata geçirmeyi sürdürmekte olduğunu ileri sürdü. Öğretmen atamalarında, özür grubu, il içi ve il dışı tayinlerde yaşanan sorunların sürmekte olduğunu ifade eden Gökçek, "Öğretmen açığının 140 bin olduğu bir dönemde sadece 40 bin öğretmenin atanması yapılmış, yıllardır atama bekleyen işsiz öğretmenler bir kez daha hayal kırıklığına uğratılmıştır. Okullarda yardımcı hizmetli ve memur açıkları ile angarya çalıştırma uygulamaları sürmektedir. Öğretmen açıkları her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretli öğretmenlerle kapatılacak, okul öncesinde ikili eğitime geçildiği için eğitimde güvencesiz istihdam uygulamaları artarak devam edecektir" dedi.

Eğitim-Sen'in basın açıklamasından sonra Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya, açıklamalarda bulundu. Akkaya, Türkiye genelinde sendikacılığın evrensel asgari standartlarını karakterinde taşıyan bütün sendikaların da desteğiyle iş bıraktıklarını ifade ederek, "Okullarımızda bugün ziller çalmıyor, eğitim çalışanları işbaşı yapmıyor. Okullarda yöneticiler birer birer tasfiye ediliyor. Bilgisi, birikimi, ödülleri ve başarıları ile adından söz ettiren, okulu TEOG'da, üniversite sınavlarında başarılı olan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından takdirle karşılanan, canını dişine katarak okulunu zirveye taşıyan okul müdürlerinin sırf siyasi iktidarın kapı kulu olmadıkları için, sırf MEB yetkilileri istemediği için görevlerine son verildi. Onların yerine masa başı ilişkileri, akrabalık, dostluk, yandaş sendika, siyaset ilişkileri güçlü olanlar görevlendiriliyor" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Eğitimcilerden 1 Günlük İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement