Tokat'ta Eğitimciler, Puanlama Sistemine Tepki Verdi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Eğitimciler, Puanlama Sistemine Tepki Verdi

Tokat\'ta Eğitimciler, Puanlama Sistemine Tepki Verdi

Tokat'ta Türk Eğitim Sen üyesi bir grup eğitimci, okul müdürlerini belirlemek için gerçekleşen puanlamada, görevlere Eğitim Bir Sen üyelerinin kayrıldığını iddia etti.

25.08.2014 14:09  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta Türk Eğitim Sen üyesi bir grup eğitimci, okul müdürlerini belirlemek için yapılan puanlama sistemine tepki gösterdi, görevlere Eğitim Bir Sen üyelerinin kayrıldığını öne sürdü.

Tokat'ta okul yöneticiliğinde 4 yılını dolduranların değerlendirilmesi 15 Ağustos'ta tamamlandı. İl genelinde okullarında müdür kalabilmeleri anketten alacakları 75 ve üstü puana bağlı olan 235 müdürden 145'i barajı geçip rahat nefes alırken, 90'nı ise koltuğunu kaybetti. Puanlamada barajı geçen 145 okul müdüründen 14'ünün üye olduğu Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, değerlendirmede Eğitim Bir Sen üyelerinin kayrıldığını öne sürerek Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı. Grup üyeleri burada, 'Zulüm çöllerinde Yezit olmaktansa, Kerbela çöllerinde Hz. Ali oğlu Hüseyin olmayı yeğleriz', '12 Eylül 1980- 28 Şubat 1997- 21 Ağustos 2014' yazılı pankartlar taşıdı. Burada grup adına açıklamayı sendika başkanı Hakan Akkaya yaptı.

'BUNLARI UNUTMAYACAĞIZ'

12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 dönemlerinde görülmemiş kıyımların gerçekleştiğini öne süren Akkaya, şöyle konuştu:

"Bunu biz unutmayacağız birileri de unutmasın. Demokrasiden, insan haklarından, mağduriyetten, hak kaybına uğramaktan ağlayarak gelenler maalesef aynı şeyleri kendilerine biat etmeyenlere, kendilerinden olmayanlara reva gördüler. Peki ne oldu? 4 yılını dolduran okul müdürlerinin kendilerinden olmayanların büyük çoğunluğu görevlerine son verildi. Türkiye genelinde bu oran 7 binin üzerinde. Peki kimler 75 puanı geçerek görevlerine devam etme hakkı kazandı? Buraya da baktığımızda Türkiye genelinde yüzde 81 malum sendikanın üyesi. Geriye kalan yüzde 19, 30 sendikanın ve hiç bir sendikaya üye olmayanların oranı. Lütfetmişler Tokat'ta da 14 arkadaşımızı görevlendirmişler. Ama burada kazanamayan okul müdürlerimize bazı şeyleri söylemek istiyoruz. Çok şükür hiç birinizin evinden para sayma makinesi çıkmadı, hiç biriniz çocuğunuzu arayıpta 'evdeki paraları sıfırla' demediniz, hiç biriniz okul aile birliğinin hesaplarını boşaltmadınız. Sadece oradaki öğretmenleri ve öğrencileri bir aile gibi görüp onların başarısı için çalıştınız. Onun için atanamadınız."

ZEYİD ASLAN'IN KARDEŞİNE 98 PUAN

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın Erbaa Bağpınar Ortaokulu Müdürü olan kardeşi Muhammed Aslan'ın 98 puan almasına da tepki gösteren Akkaya, "Artık kardeşlik, akrabalık ve yalaklık dönemi. Artık dinimizin emrettiği gibi işi ehline verme dönemi değil bana biat edersen, eğilip bükülürsen, önümde takla atarsan müdür olursun yoksa görevden alınırsın, bu gidişle yarın öğretmenlikten de atılırsın" dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Eğitimciler, Puanlama Sistemine Tepki Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement