Tokat'ta Esnaftan Sele Karşı 'Duvar' İsteği - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Esnaftan Sele Karşı 'Duvar' İsteği

Tokat\'ta Esnaftan Sele Karşı \'Duvar\' İsteği

Tokat'ta merkeze bağlı Gökdere Köyü girişindeki esnaf, Tokat-Niksar Karayolu yapımı sırasında bölgeden geçen dere yatağının değiştirilmesi nedeniyle işyerlerinin sular altında kalabileceğini öne sürerek, duvar örülmesini istedi.

21.03.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta merkeze bağlı Gökdere Köyü girişindeki esnaf, Tokat- Niksar Karayolu yapımı sırasında bölgeden geçen dere yatağının değiştirilmesi nedeniyle işyerlerinin sular altında kalabileceğini öne sürerek, duvar örülmesini istedi.

Tokat-Niksar karayolunda 2013 yılında başlayan duble yol çalışmaları kapsamında, yolun 20'nci kilometresinde bulunan Gökdere köyü girişindeki Cilkorosu Deresi yatağının yeri değiştirildi. Karayolları tarafından değiştirilen yatak köy girişinde bulunan dükkanların hemen arka kısmından aktarıldı. Ardından Karayolları ekipleri tarafından dere yatağının karşı tarafına duvar örüldü. Ancakd iğer yakaya duvar örülmemesi, dükkan sahiplerinin tepkisine yol açtı. Karayolları ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak duvar örülmesini isteyen esnafın bu isteğine olumlu cevap gelmedi. Oluşabilecek sel tehlikesine karşı bireysel önlem alan esnaf, duvarın bir an önce örülmesini istedi.

"SEL TEHDİDİ ALTINDA"

Dere yatağının hemen arka tarafında bulunan un fabrikasının sahibi Halil İbrahim Yazıcı, dere yatağının değiştirilmesi sonrası sel tehdidiyle karşı karşıya olduklarını söyleyerek, "Karayolları kendi tarafına duvar örüp karşı tarafa örmediğinden biz şu anda burada esnaf ve 27 köyün faydalanmış olduğu hayvan pazarı yeri sel tehdidi altında. Buradaki problem duvar örülmemesidir. Karayolları müdürümüz gelip burada yerinde gördü. Ama bunun Devlet Su İşleri'nin örmesi gerekir. Devlet Su İşleri de 'Ben dere ıslahını şu anda yapamam, Karayolları buranın durumunu bozdu, onların örmesi gerek' diye her ikisi de topu birbirlerine atıyor. Ama ikisi de duvarı örmemekte. Senede bir kaç kez suyun seviyesi yükseliyor. Bu yükselmelerden birine rast geldiğimizde bir anda yok olacağız. Yetkililerin hepsi biliyor ama bir çare üretmiyor. Herhalde biz burada sel tarafından alınıp götürüldüğümüz de buraya bir çare bulacaklar. Yoksa başka türlü çare üretilmiyor" dedi. Yazıcı, duvar örülmesi için dilekçe ile başvurduklarını ancak hala cevap gelmediğini belirtti.

- Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Esnaftan Sele Karşı 'Duvar' İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement