Tokat'ta Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi Projesi Sözleşmesi Törenle İmzalandı - Son Dakika
Ekonomi

Tokat'ta Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi Projesi Sözleşmesi Törenle İmzalandı

Tokat\'ta Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi Projesi Sözleşmesi Törenle İmzalandı

Tokat’ta 3 etapta yaklaşık olarak 30 milyon TL’ye mal olacak olan bölgesel ortak yatırımlardan 1. kısmını oluşturan Topektaş Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi Projesi sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

04.06.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta 3 etapta yaklaşık olarak 30 milyon TL'ye mal olacak olan bölgesel ortak yatırımlardan 1. kısmını oluşturan Topektaş Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi Projesi sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi(GOÜ) kampüsünde düzenlenen Topektaş Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi Projesi sözleşmesi imza törenine başta Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin olmak üzere belediye başkanları, milletvekili adayları ile davetleriler katıldı. Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi Projesi ile ilgili yapılan sinevizyon gösterileri ve yapılan bilgilendirmelerin ardından kürsüye gelen Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Yalçın Bekler, konuşmasında birliktelik sağlanarak ortaya çıkarılan projeye emek verenlere teşekkür etti. Tesisin bölge ekonomisi ve besicilik açısından önemine değinen Bekler, "Göç veren bir Tokat değil göç alan bir Tokat'ı hep birlikte inşa etmek umudu ve gururu ile yapılacak olan tesisin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"TOKAT'IN ÖNÜMÜZDEKİ 50 YILININ VİZYONUNU BİRLİKTE ÇİZECEĞİZ"

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, amaçlarının Tokat'ı bölgesinde tarım ve hayvancılık alanında marka yapmak olduğunu söyledi. Başkan Eroğlu, Tokat'ın önümüzdeki 50 yılının vizyonunu birlikte çizeceklerini ifade ederek, "Tokat tarımla beraber hayvancılık alanında, turizm alanında ve eğitim alanında gelişmeyi kendine hedef koymalıdır. Bununla beraberde sanayileşmeyi bunun içerisinde dahil ediyoruz. Ancak böyle yaptığımız takdirde şehrimizin her anlamda büyümesine gelişmesine katkı sağlayabiliriz. Bu anlamda bizlerde elimizi taşın altına koyduk" diye konuştu.

Başkan Eroğlu, 3 etapta yaklaşık olarak 30 milyon TL'ye mal olacak olan tesiste 50'ye yakın kişinin istihdam edileceğini ifade ederek, "Bugün bu projenin 10-12 milyon TL'lik kısmını imzalayacağız. Toplamda 30 milyona mal olacak tesiste canlı hayvan borsası, et ve süt işleme tesisleri, Organize besi alanı ile beraber önümüzdeki 3 yılda tamamı hayata geçtiğinde bölgeye vizyonel bir proje olacak" bilgilerini verdi.

"ARTIK TOKAT İÇİN HİÇ KİMSE ÖKÜZÜN ALTINA BUZAĞI ARAMASIN"

Vali Cevdet Can, Tokat'ın güvenli gıda anlamında bozulmamış toprakları ile 10 yıl içerisinde önemli bir merkez olacağını kaydetti. Tokat'ın var olan potansiyelinin değerlendirileceğinin altını çizen Vali Can, "Bu tesis Tokat için çok büyük bir adım. Bunun arkası gelecek. Bunun arkasının geleceğinin işareti Tokat'ta var. Tokat'ta kültür ırkı hayvancılık 10 yıl sonra 3 katına yüzde 30'a, meracılık iki katına çıktı, yerli yüzde 25'lere düştü. İşte bu tesis aslında 10 yıllık çalışmanın eseridir. Artık Tokat için hiç kimse öküzün altına buzağı aramasın. Hiç kimse yapılan bir işe burun kıvırmasın. Güzel yapılan işte herkes bir ve beraber olsun" dedi.

Vali Can, "4 dönüm bostan, yan gel Osman" sözünün artık Tokat topraklarında söylenmeyeceğini sözlerine ekledi. Yapılan konuşmaların ardından sözleşme imzalandı.

3 ETAPTA YAPILACAK OLAN TESİS 30 MİLYONA MAL OLACAK

Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi; Tokat Belediyesi öncülüğünde Tokat Valiliği İl Özel İdaresi, Turhal, Zile ve Pazar Belediyeleri, Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifi, Tokat Damızlık Yetiştiricileri Birliği ortaklığında Turhal ilçesi sınırları içerinde bulunan Arzupınarı köyünde tarım arazisi dışında kalan 100 dönümlük alanda tesis inşa edilecek. Yaklaşık 30 milyona mal olacak tesisin 1. etabının bitirilmesinin ardından diğer etaplara geçilecek. Proje kapsamında tesis yaklaşık 1 milyon TL'lik güneş enerjisi sistemi ile kendi elektriğini kendisi üretecek. Tesiste ayrıca atık arıtma sistemi de yer alacak. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tokat'ta Et Kombinası ve Et Parçalama Tesisi Projesi Sözleşmesi Törenle İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement