Tokat'ta İstihdam Seferberliği Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta İstihdam Seferberliği Çalışmaları

Tokat\'ta İstihdam Seferberliği Çalışmaları

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sinan Ardil,istihdam seferberliği konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek,"İstihdam oranımızı bu ve destekleyici çalışmalarla ikiye katlamayı hedefliyoruz" dedi.

13.03.2017 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sinan Ardil,istihdam seferberliği konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek,"İstihdam oranımızı bu ve destekleyici çalışmalarla ikiye katlamayı hedefliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurasında yaptığı 'İstihdam Seferberliği' ile ilgili konuşmasının ardından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine tabi olarak kentte çalışmalar gerçekleştiren Tokat, Erbaa, Niksar, Turhal ve Zile Ticaret ve Sanayi Odaları ile, Tokat ve Zile Ticaret Borsaları İŞKUR İl Müdürlüğü ile birlikte bir çalışma grubu oluşturuldu. Başta seferberlik mektubu olmak üzere yaptıkları çalışmalarla ülke genelinde dikkat çeken ve Tokat'ın istihdam seferberliği noktasında pilot iller arasında yer almasını sağlayan çalışma gurubu, mesleki eğitim imkanlarının mümkün olduğunca çok vatandaşa duyurulabilmesi için afiş çalışması yapmaya karar verdi. Devlet dairelerinde askıya çıkarılacak olan afişle Tokat'ta yaşayan vatandaşların istihdama yönelik bu eğitimlerden mümkün olduğunca faydalanması hedefleniyor.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odas Genel Sekreteri Sinan Ardil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği seferberlik çağrısı üzerine harekete geçen ilk illerden birisinin de Tokat olduğunu ifade ederek, "Tüm işverenlere ulaştırılmak üzere içerisinde devlet teşviklerinin anlatıldığı bir mektup hazırlamış ve bunu hem elden hem de posta yoluyla yaklaşık 10 bin işverene ulaştırmıştık. Bu çalışmamız ülke geneline yayılmış ve bizi pilot iller arasına aldırmıştı. Bugün de sadece işverenler için değil, çalışan kesimi de bilgilendirmeye ve bir takım imkanlardan yararlandırmaya yönelik bir afiş çalışması gerçekleştiriyoruz. Tüm ilçelerimizde, devlet dairelerinde ve belediyelerimizde mesleki eğitimle alakalı olan bu afişi askıya çıkaracağız. İstihdam oranımızı bu ve destekleyici çalışmalarla ikiye katlamayı hedefliyoruz. İŞKUR Tokat İl Müdürlüğümüze, oda ve borsalardan gelerek çalışmalarımıza katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta İstihdam Seferberliği Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement