Tokat'ta "Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli" Projesi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta "Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli" Projesi

Turhal Belediyesi, "Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli" projesini başlattı.

19.08.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turhal Belediyesi, "Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli" projesini başlattı.

Belediyenin hazırladığı proje kapsamında, ilçenin çeşitli parklarına yerleştirilecek olan sokak hayvanlarını doyurma geri dönüşüm otomatı, içerisine atılan pet şişelerin yerine kedi, köpek maması ile su veriyor.

Otomat, ilk olarak halkın daha yoğun olduğu Milli Egemenlik Parkına yerleştirildi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, yaptığı açıklamada, otomatlardan 11 adet aldıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Bekler, "Makineleri çeşitli parklara yerleştireceğiz. Bu makine ile hem sokak hayvanlarını doyurmuş oluyoruz hem gençlerimize, halkımıza yönelik hayvan sevgisinin oluşmasını sağlıyoruz. Özellikle sokak hayvanlarının barınabilmeleri, yemlerinin ve sularının halk tarafından verilebilmesi için bir bilinç oluşturuyoruz. Biliyorsunuz pet şişelerin geri dönüşümü toprakta çok uzun yıllar alıyor. Pet şişelerinde toplanmasını sağlamış oluyoruz." diye konuştu.

Göreve geldikten itibaren sokak hayvanlarıyla ilgili olarak çok mesafe katettiklerini ifade eden Bekler, şunları kaydetti:

"Şu anda belediyemizin profesyonel çalışan bir tane veterineri var. Veterinerimiz, sadece sokak hayvanlarını doyurulması, onların muayene edilmesi, kısırlaştırılması çalışmalarıyla ilgileniyor. Şu anda belediyemiz tarafından kendisine bir klinik inşa ediliyor. Kliniğimiz tamamlandıktan sonra da bir tane hayvan barınağı projesinin açılışını yapacağız. Projemiz hazır, yerimiz hazır."

Hayvansever Nihal Erkoç, Bekler'e teşekkür ederek, "Belediyemizin bu çalışmalarının devamının olacağına inanıyoruz. Hep birlikte belediyemiz ve hayvanseveler el ele vererek, Turhal'ı çevre ilçelerde birinci konuma taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tokat'ta 'Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement