Tokat'ta Taksici Eylemi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Taksici Eylemi

Tokat\'ta Taksici Eylemi

Tokat’ın Niksar ilçesinde plaka ihalesini protesto eden taksiciler eylem yaptı.

15.07.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde plaka ihalesini protesto eden taksiciler eylem yaptı.

Niksar Belediyesi'nce geçen günlerde yeni taksi plakası ihalesi gerçekleştirilerek, ilçede 55 olan fakat 4 tanesi boşta olan taksi plakası sayısı 8 yeni plakayla 63'e çıkarılmıştı. Taksici esnafı işlerinin zaten iyi olmadığını savunarak duruma tepki gösterdi. Niksar Taksiciler Birliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağlı taksiciler otogar mevkisinde bir araya gelerek konvoy yapıp belediye önüne kadar korna çalarak durumu protesto ettiler.

Dernek başkanı Emrah Demirhan, mağdur duruma düştüklerini belirterek haklarını savunmak ve tepkilerini göstermek için böyle bir eylem yaptıklarını ifade etti.

BAŞKAN ÖZCAN: "KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYİZ"

Taksici esnafıyla bir toplantı yapan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, amaçlarının kimseyi mağdur etmek olmadığını belirterek, "55 adet plaka sayısı vardı ama bunların 4 tanesi taksi durağında boştaydı. Plaka sayısına 8 adet daha ekleyerek ihalemizi gerçekleştirdik ve 63'e çıkarttık. Bizim amacımız kimseyi mağdur etmek değildi, ihtiyaç ve talep olduğu için bu uygulamayı yaptık. Bu ihaleyi iptal etme gibi bir şey söz konusu olamaz ama bu plakaları alıp da çalıştırmayan olursa tabii ki feshederiz. Ayrıca sizlerin de derneğinize kayıtlı olup plakasını çalıştırmayan kişiler var. Siz önce bu kişileri aranızda tespit edin ve içinizden çıkartın" dedi.

Başkan Özcan ayrıca korsan taksilerle ilgili de belediye olarak mücadele ettiklerini ifade ederek, "Sizler taksici esnafı olarak korsan taksicilik yapanları bizlere bildirin biz gerekeni yaparız ama sizlerin tespiti önemli. Zaten korsan taksicilik yapanlarla ilgili de biz belediye olarak çalışmalarımızı başlatıyoruz. Belediye trafik zabıta ekiplerini oluşturuyoruz. Sonuçta yaptığımız tüm çalışmalar halkımızın memnuniyeti içindir" diye konuştu.

Toplantı daha sonra olaysız şekilde sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Taksici Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement