Tokat'ta Türkmen Bölgesine Yapılan Saldırılar Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Türkmen Bölgesine Yapılan Saldırılar Protesto Edildi

Tokat\'ta Türkmen Bölgesine Yapılan Saldırılar Protesto Edildi

Tokat’ta Türkmen bölgesine yapılan saldırılar protesto edildi.

24.11.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta Türkmen bölgesine yapılan saldırılar protesto edildi.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Genç Memur-Sen tarafından Tokat'ta, Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılara karşı eylem düzenlendi. Hüdayi Sayıbaş Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen eyleme katılan sivil toplum örgütü üyeleri ellerinde dövizlerle, "Katil Esad Suriye'den defol", "Bayırbucak Türkmenleri yalnız değildir" şeklinde slogan attı.

Memur-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, bugün Esed'e, Putin'e, DAEŞ'e, İran'a ve zulme ortak olan bütün zalimlere, canilere ve vahşilere karşı olduklarını haykırma günü olduğunu ifade ederek, "Zalim Rusya'yı, Katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz" dedi.

Genç Memur-Sen adına basın açıklamasını okuyan Tuba Ceylan, uluslararası toplumu; Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ederek, "Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Genç Memur-Sen olarak, Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz. Uluslararası toplumu; Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz. Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve göz yaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. Ben, sen, o değil biz olursak Esed gider, vahşet biter. Siyah, beyaz, sarı ırk diye ayrılmaz, insanlık noktasında buluşursak DAEŞ tükenir, barış ve huzur ümidi filizlenir" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Türkmen Bölgesine Yapılan Saldırılar Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement