Tokat'taki Seçim Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Tokat'taki Seçim Gerginliği

Tokat\'taki Seçim Gerginliği

Vali Mustafa Taşkesen, yerel seçimlerin ardından gerginlik yaşanan Yeşilyurt'ta belediye başkanlığına yeniden seçilen Kazım Misafir ve MHP'nin adayı Kübra Sever Taşkıran'ın babası Ali Sever ile görüşerek, sağduyu çağrısında bulundu.

01.04.2014 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, yerel seçimlerin ardından gerginlik yaşanan Yeşilyurt ilçesinde belediye başkanlığına yeniden seçilen Kazım Misafir ve MHP'nin adayı Kübra Sever Taşkıran'ın babası Ali Sever ile görüşerek, herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.

MHP'li ve AK Partili iki grup arasında dün çıkan kavganın ardından yaşanan gerginlik nedeniyle ilçeye gelen Taşkesen, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, İl Jandarma Komutanı Albay Ziyaettin Cavlak ve Yeşilyurt Kaymakamı İsmail Toprak ile kaymakamlıkta görüştü.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Taşkesen, ilçede dün ve bugün iki grup arasında bazı kavgaların çıktığını hatırlattı. Taşkesen, dünkü kavgada 8 kişinin ve bugün ise ilçeye intikal ettikleri sırada bir aracın taşlanması sonucu 4 kişinin yaralandığını belirterek, "Lokal hadiseler. Biz, iki tarafı sağduyuya davet etmek için geldik. Seçimden önce ve sonra güvenlik güçlerimiz gerekli tedbirleri aldı. Biz de taraflarla konuşarak kendilerini sağduyulu yaklaşımlara davet edeceğiz" dedi.

Taşkesen, dünkü kavgayla ilgili dün 1 kişinin gözaltına alındığını, bugün de savcılığın talimatıyla 2 kişinin gözaltına alınabileceğini söyledi.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı

Daha sonra, Yeşilyurt ilçesinde belediye başkanlığına yeniden seçilen Kazım Misafir ve MHP'nin adayı Kübra Sever Taşkıran'ın babası Ali Sever ile kaymakamlıkta görüşen Taşkesen, herkesi sağduyulu davranmaya çağırdı.

AK Parti'den Yeşilyurt Belediye Başkanlığına seçilen Misafir, "Yeşilyurt'taki daha önceki birlik ve beraberliğin devam etmesini istiyorum. Hemşehrilerimizin böyle bir olaylara girmesine razı değilim. Yanlış bir hareketim olmaz. Bundan böyle geçmişte nasılsam bugün de aynı hizmeti, görevimi Yeşilyurt'ta devam ettireceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Sever ise "Her ne olursa olsun, biz her zaman için birlik ve beraberlikten yanayız. Seçmenlerimiz kesinlikle olaya meydan vermesin, taşkınlık yapmasın" ifadesini kullandı.

Bu arada, ilçede öğleden sonra, MHP'nin Belediye Başkan adayı Kübra Sever Taşkıran'ın seçim midibüsünün kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce taşlandığı, araçta bulunan Eyüp Şen, Murat Karadağ, Osman Torunoğlu ve Gazi Osman Şen'in yaralandığı öğrenildi. Bu 4 kişinin tedavisinin Artova ve Tokat'taki hastanelerde sürdüğü belirtildi.

Yeşilyurt'taki seçim gerginliği

MHP'nin Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Ali Sever'in adaylığı, seçimlerden önceki süreçte, Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı görevlerinden geç istifa ettiği gerekçesiyle yapılan itiraz üzerine düşürülmüştü. Sever'in yerine kızı Kübra Sever Taşkıran, MHP'den aday gösterilmişti.

Yeşilyurt Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'nin adayı Kazım Misafir, bin 410 oy alarak kazanmış, MHP'nin adayı Kübra Sever Taşkıran ise bin 360 oy almıştı. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde dün kadınların tartışmasının ardından MHP'li ve AK Partili iki grup arasında çıkan kavgada 8 kişi yaralanmıştı. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tokat'taki Seçim Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement