TOKİ 40 Bin Öğrenci Kapasiteli Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Temelini Atıyor - Son Dakika
Güncel

TOKİ 40 Bin Öğrenci Kapasiteli Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Temelini Atıyor

TOKİ 40 Bin Öğrenci Kapasiteli Yıldırım Beyazıt Üniversitesi\'nin Temelini Atıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ),yükseköğrenimin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüttüğü çalışmalara hız verdi.

12.06.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ),yükseköğrenimin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüttüğü çalışmalara hız verdi. 14 üniversite projesini uygulamaya koyan TOKİ, uluslararası bir bilim merkezine dönüşecek, 40 bin öğrenci kapasiteli olması planlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin ihalesini tamamlayarak yüklenici firma ile sözleşme imzaladı.

TOKİ, eğitime destek amacıyla okullar, kütüphaneler, spor salonları, yurtlar, pansiyonlar, sevgi evleri, engelsiz yaşam merkezleri inşa ediyor. Sağlık alanında ise hastaneler ve sağlık ocakları yapıyor. İdare, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının temini amacıyla da Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğinde 56 bin 517 öğrenci kapasiteli 163 yurt ve pansiyon projesi uyguladı.

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİNİN TEMELİ ATILIYOR

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Esenboğa Havalimanı'na yaklaşık 4,5 kilometre mesafede kurulacak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüsü Selçuklu Mimarisinde tasarlandı. Fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında güçlü bir araştırma üniversitesi olacak şekilde yapılandırılacak üniversitede toplamda 12 fakültenin kurulması planlanıyor. Kampüste ilk aşamada, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Doğa ve Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar binası ve teknik bina gibi yapıların ihalesi gerçekleştirildi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin yeni kampüsü 3 bin 500 dönüm alan üzerine inşa edilecek. Kampüs arazisinde bin 500 dönüm yapılaşma için ayrıldı. Bu alanda, üniversitenin akademik ve idari birimleri bulunacak. Kalan arazi ise "gelişme bölgeleri, rekreasyon alanları, sosyal yaşam ve ormanlık bölgeler" olarak değerlendirilecek. Kampüs sınırları içerisinde, ormanlaştırılacak alanlar için yaklaşık 450 dönüm ayrıldı.

ÖĞRENCİLERE MODERN KAMPÜS, YURT VE PANSİYON

TOKİ, yükseköğrenimin modern şartlarda yapılması amacıyla protokoller kapsamında; Batman, Bartın, Yozgat Bozok, Celal Bayar, Gazi (2 adet), Giresun, Hakkari, Kırşehir Ahi Evran, Konya Necmettin Erbakan, Şırnak, Tunceli, Zonguldak Bülent Ecevit ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinin inşaat uygulamalarını yürütüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TOKİ 40 Bin Öğrenci Kapasiteli Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Temelini Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement