TOKİ Bilecik'te 352 Lira Taksitle Konut Satışa Çıkardı - Son Dakika
Ekonomi

TOKİ Bilecik'te 352 Lira Taksitle Konut Satışa Çıkardı

TOKİ Bilecik\'te 352 Lira Taksitle Konut Satışa Çıkardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bilecik'te dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla toplam 724 konutu satışa çıkardı.

14.04.2015 10:26  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Bilecik'te dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla toplam 724 konutu satışa çıkardı. Alt gelir grubu kapsamındaki 569 konutun taksit ödemeleri 352 liradan başlarken, 155 konut ise sosyal konut kapsamında alıcıya sunuldu. Konutların başvuruları 13 Nisan-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında kabul edilecek.

DAR GELİRLİLER İÇİN

TOKİ, piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması amacıyla yeni projelerini satışa çıkardı. Bu kapsamda İstanbul Kayabaşı, Gaziantep ve Osmaniye'de düşük taksitlerle konut satışı gerçekleştiren İdare Bilecik'te de toplam 724 konutu satışa çıkardı.

ALT GELİR GRUBU TAKSİTLERİ 352 LİRADAN BAŞLIYOR

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması kapsamında kura ile satışa sunulan 2+1 niteliğinde 75 metrekare büyüklüğündeki 569 konutun taksit ödemeleri 352 liradan başlıyor. Yüzde 12 peşin 180 ay vade ile satılan konutların taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak.

SOSYAL KONUT KAPSAMINDA 155 SOSYAL KONUT

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde Toplu Konut Uygulaması kapsamında kura ile satışa sunulan 3+1 niteliğinde 106 metrekare büyüklüğünde 155 konutun taksit ödemeleri de 650 liradan başlıyor. Konutlar yüzde 10, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120 ay vade seçenekleri ile alıcıya sunulacak.

BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR

Başvuruda bulunacaklarda; Bilecik'te en az 1 yıl ikamet etmek etmesi ya da il nüfusuna kayıtlı olması,

Kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı, alt gelir grubunda herhangi bir bağımsız gayrimenkul, sosyal konutlarda ise herhangi bir bağımsız konut bulunmaması,

Daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması,

Başvuru tarihi itibariyle alt gelir grubu konutlarda 25 yaş ve sosyal konutlarda 18 yaşını doldurmuş olması,

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 lira olması (3+1 sosyal konutlarda gelir şartı bulunmuyor),

Bir hane halkı adına kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapabilmesi gibi şartlar aranıyor.

Satışa sunulan konutlarla ilgili ilgili ayrıntılı bilgiler TOKİ'nin www.toki.gov.tr adresi ile Halkbank'ın tüm şubelerinden ayrıntılı olarak temin edilebilecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TOKİ Bilecik'te 352 Lira Taksitle Konut Satışa Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dütimeşman başına toki nedenmi emlak yönetim ana: toki oturanıyım silifkeden 0 0 Yanıtla

Advertisement