TOKİ'den Arsa Yatırımcısına 2013'ün İlk Fırsatı - Son Dakika
Ekonomi

TOKİ'den Arsa Yatırımcısına 2013'ün İlk Fırsatı

TOKİ\'den Arsa Yatırımcısına 2013\'ün İlk Fırsatı

TOKİ, 18 şehirdeki 64 arsanın 28 Şubat'ta açık artırmayla satışa sunulacağını açıkladı.

13.02.2013 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 18 şehirdeki 64 arsanın 28 Şubat'ta açık artırmayla satışa sunulacağını açıkladı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 18 şehirdeki 64 arsanın 28 Şubat'ta açık artırmayla satışa sunulacağını açıkladı.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, satışlar için müzayedenin Eskidji firmasının İstanbul'daki merkezinde saat 14.00'da gerçekleştirileceği belirtildi. Bununla birlikte TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasından müzayedeye canlı bağlantı yoluyla teklifler alınabilecek. Satışa çıkan arsalardan almak isteyenler ayrıca www.eskidji.com internet adresinden de teklif verebilecekler.

Düzenlenecek müzayedede çeşitli vadelerle satılacak arsalardan 26'sı ilk kez satışa sunuluyor. Ankara'da Çayyolu'nda bulunan 42 dönümlük arsa, Kazan'daki 20 arsa ilk kez satışa çıkarılan taşınmazlar arasında bulunuyor.

Ağrı Merkez ve Doğubeyazıt, Ankara Çayyolu ve Mamak, Diyarbakır Silvan, Eskişehir Odunpazarı, Elazığ Merkez, Mardin Midyat, Edirne Merkez, Sinop Merkez ve Amasya Merzifon'da bulunan arsaların yüzde 25 peşin 36 ay vadeyle satılacağının kaydedildiği açıklamada, Ankara Polatlı'daki 19 dönümlük arsanın yüzde 15 peşin 60 ay vade ile diğer arsaların ise yüzde 10 peşin 120 ay gibi cazip ödeme seçenekleriyle yatırımcıya sunulacağı belirtildi.

TOKİ'nin 28 Şubat'ta satışa sunacağı taşınmazların, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Afyon, Ağrı, Amasya, Bursa, Çorum, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Kars, Kütahya, Mardin, Mersin, Sinop, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde bulunduğunun belirtildiği açıklamada, müzayede ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Arsa satış müzayedesine katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin müzayededen önce Eskidji'nin İNG Bank Şişli Şubesi'ndeki hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak talip oldukları arsaların her biri için ayrı ayrı ödeme yapacak. Muhammen bedeli 25 bin liradan az olan arsalar için bin lira, muhammen bedeli 25 bin 1 lira ile 500 bin lira olan arsalar için 5 bin lira, muhammen bedeli 500 bin 1 lira ile 1 milyon lira arası olan arsalar için 50 bin lira, muhammen bedeli 1 milyon 1 liradan fazla olan arsalar için ise 100 bin lira katılım teminatı ödenmesi gerekiyor. Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr ve www.eskidji.com internet adreslerinden ulaşılabilecek." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi TOKİ'den Arsa Yatırımcısına 2013'ün İlk Fırsatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement