TOKİ'den Dar Gelirliye 341 Lira Taksitle Konut - Son Dakika
Güncel

TOKİ'den Dar Gelirliye 341 Lira Taksitle Konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Gaziantep'te, bin 154 konutun satışa çıkarılacağını, 888 konutun taksit ödemelerinin 341 liradan başladığını bildirdi.

12.04.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Gaziantep'te, bin 154 konutun satışa çıkarılacağını, 888 konutun taksit ödemelerinin 341 liradan başladığını bildirdi.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, başvuruların 20 Nisan-15 Mayıs'ta alınacağını ve taksitlerinin 341 liradan başlayacağını ifade etti.

Özellikle dar gelirli vatandaşların kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olabilmelerini istediklerini belirten Turan, önümüzdeki günlerde diğer illerde de aynı kapsamda konut satışlarının gerçekleşeceğini bildirdi.

Kısa bir süre önce İstanbul Kayaşehir'de 539 liradan başlayan taksitlerle bin 500 konutun dar ve orta gelirli vatandaşlar için satışa sunulduğunu hatırlatan Turan, "Şimdi de Gaziantep'te bin 154 konutu satışa çıkarıyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer illerimizde de bu kapsamda konut satışlarımız gerçekleşecek. Amacımız, konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır" ifadelerini kullandı.

-Alt gelir grubu taksitleri 341 liradan başlıyor

Açıklamada, konutlara ilişkin bilgilere de yer verildi. Buna göre, Şehitkamil İlçesi Beykent Mahallesi Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması kapsamında satışa sunulan 2+1 niteliğinde 75 metrekare büyüklüğündeki 888 konutun taksit ödemeleri 341 liradan başlıyor. Yüzde 12 peşin 180 ay vade ile satışa sunulacak konutların taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak. Sosyal konut kapsamında 266 sosyal konut Şehitkamil İlçesi Beykent Mahallesi 1. ve 2. Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamında kura ile satışa sunulan 3+1 niteliğinde, 110 metrekare büyüklüğünde 266 konutun taksit ödemeleri ise 626 lira olacak. Konutlar, yüzde 10, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120 ay vade seçenekleri ile satışa sunulacak.

-Başvuruda aranacak şartlar

3 kategoride kabul edilecek başvurular; şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerini, en az yüzde 40 engelli vatandaşları ve alt gelir grubunda yer alan diğer alıcı adayı vatandaşları kapsıyor.

Başvuruda bulunacaklarda, aranacak şartlardan bazıları şöyle:

Gaziantep'te en az 1 yıl ikamet etmek etmesi ya da il nüfusuna kayıtlı olması (şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisinde başvuracaklarda 3 yıl)

Kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı herhangi bir, gayrimenkul (alt gelir grubunda), konut (sosyal konutlarda) bulunmaması;

Daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç),

Başvuru tarihi itibariyle alt gelir grubu konutlarda 25 yaş (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır) ve sosyal konutlarda ise 18 yaşını doldurmuş olması,

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3 bin 200 lira olması (3+1 sosyal konutlarda gelir şartı bulunmuyor),

Bir hane halkı adına kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapabilmesi."

Satışa sunulan konutlarla ilgili ilgili ayrıntılı bilgiler, TOKİ'nin www.toki.gov.tr adresi ile Halk Bankası'ın Gaziantep şubelerinden ayrıntılı olarak temin edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TOKİ'den Dar Gelirliye 341 Lira Taksitle Konut - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement