TOKİ'den "Lojman" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TOKİ'den "Lojman" Açıklaması

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Mersin'in Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi'nde bulunan "ATAŞ Rafinerisinden devir alınan lojmanlar ve diğer donatıların" yıkımı ile ilgili başlatılan çalışmanın, "lojmanların çevresindeki vatandaşların konutlarını da kapsayacağı" şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

01.05.2014 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Mersin'in Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi'nde bulunan "ATAŞ Rafinerisinden devir alınan lojmanlar ve diğer donatıların" yıkımı ile ilgili başlatılan çalışmanın, "lojmanların çevresindeki vatandaşların konutlarını da kapsayacağı" şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

TOKİ, Mersin'in Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi'nde bulunan "ATAŞ Rafinerisinden devir alınan lojmanlar ve diğer donatıların" yıkımı ile ilgili başlatılan çalışmanın, "lojmanların çevresindeki vatandaşların konutlarını da kapsayacağı" şeklinde gerçek dışı, haberler üzerine açıklama yapılması ihtiyacı ortaya çıktığını kaydetti. Başbakanlık TOKİ tarafından yapılan açıklamada, Çay Mahallesi'ndeki yıkım çalışmalarının sadece ATAŞ'tan, TOKİ mülkiyetine devir alınan taşınmazların üzerindeki 18 lojman, sosyal tesis, trafo ve havuzlarını kapsadığı belirtildi.

-İNŞA EDİLEN YAPILARIN VATANDAŞLARIN DURUMLARINI ETKİLEMEDEN YIKIMI ZARURİ HALE GELDİ-

Açıklamada, TOKİ ile Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir ve Akdeniz Belediye Başkanlıkları arasında Çay, Çilek ve Özgürlük Mahallelerindeki alanlar için "Mersin Akdeniz Kentsel Yenileme Projesi"ne ilişkin ön protokolün 6 Mart 2008, ek protokol de 27 Nisan 2010 tarihinde imzalandığı anımsatılarak, şöyle denildi:

"Proje kapsamında öncelikle İdaremizce devir alınan, ATAŞ Rafinerisine ait üzerinde eski lojmanlar bulunan arazide projelendirme çalışmaları planlanmıştır. Bu alanda 1951 yılında inşa edilmiş ikişer katlı 18 lojman binası, bir sosyal tesis, iki trafo binası ve üç adet açık yüzme havuzu bulunmaktadır. 1951 yılında inşa edilen yapıların çeşitli riskler taşıması nedeniyle, çevrede bulunan vatandaşların durumlarını etkilemeden, yıkımı zaruri hale gelmiştir. Bu sebeple lojmanlar ve donatıların yıkımı ile ilgili İdaremizce hizmet alımı gerçekleştirilmiş ve yüklenici firma yıkım çalışmalarına başlamıştır. Yıkım çalışmalarının sadece lojmanları ve donatıları kapsamasına rağmen çeşitli basın yayın organlarında "yıkımın vatandaşların evlerini de kapsayacağı" yönünde kurumu karalamaya ve yıpratmaya, projeyi de engellemeye dönük yayımlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

-HİÇBİR MÜLK SAHİBİNİN BU BÖLGEDEN, BAŞKA BİR YERE GÖNDERİLMESİ GİBİ BİR DURUM VE TALEP SÖZ KONUSU DEĞİL-

İdare olarak öncelikle kentsel dönüşüm uygulanacak bölgedeki vatandaşlara sunmak üzere ATAŞ'tan alınan alanda, tasarımı ve farklı mimarisi ile yaşam standartlarına en uygun stok konut üretiminin planlandığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kentsel dönüşüm projeleri; "tespit, değerleme, projelendirme, uzlaşma görüşmeleri" gibi halkın katılımı ve uzlaşması esaslı birçok adımı barındıran çalışmalardır. Mersin Çay, Çilek ve Özgürlük Mahallerinde başlatılan projede temel esas; alanda ikamet eden taşınmaz sahiplerine mevcut durumları esas alınarak yine kendi bölgelerinde konut veya ticarethane verilmesidir. Hiçbir mülk sahibinin bu bölgeden, başka bir yere gönderilmesi gibi bir durum ve talep söz konusu değildir.

Kamuoyunun gerçek dışı bilgilerle yanlış düşüncelere sevk edilmesinin doğru olmadığı, spekülatif amaçlı, kurumu yıpratmayı hedefleyen haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TOKİ'den 'Lojman' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement