TOKİ İşçilerinden Ücret Eylemi - Son Dakika
Güncel

TOKİ İşçilerinden Ücret Eylemi

TOKİ İşçilerinden Ücret Eylemi

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan toplu konut inşaatında çalışan işçiler, alacaklarının ödenmediğini gerekçesiyle eylem yaptı.

11.04.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan toplu konut inşaatında çalışan işçiler, alacaklarının ödenmediğini gerekçesiyle eylem yaptı.

Turhal'da Kayacık Mahallesi'nde TOKİ tarafından geçen yıl başında ihalesi yapılan 196 konutun inşaat çalışması başlatıldı. İhale sonrası inşaatların büyük bir kısmı bu yılın başında tamamlandı. Fakat son 5 aydır müteahhitten paralarını alamadıkları gerekçesiyle bazı işçiler çalışmaları durdurdu. İnşaat alanında çatıya çıkan işçiler, 'İşçiyiz, haklıyız, hakkımızı alırız' diye slogan attı. Bir süre çatıda slogan atan işçiler daha sonra aşağıya inerek açıklama yaptı. Aynı durumda 30 işçinin bulunduğu öğrenildi. 20 işçinin ise paralarını alamadığı için işi bıraktığı öğrenildi.

"HEPİMİZ MAĞDURUZ"

İşçilerden Dursun Özlem, 5 aydır mağdur olduklarını söyleyerek, "İşçiyi düşünen yok burada, hepimiz mağduruz. Arkadaşlarımız çoğu zaman yemek bulamıyorlar, biz de öyle. 5 bin lira alacağım var benim gün geliyor yiyecek bir şey bulamıyorum, bizlere de yazık. Sesimizi duyurmak istiyoruz, kimse bize yardımcı olmuyor. Durumumuz içler acısı. TOKİ demek devlet demek, bunu duyanlar elini vicdanlarına koysunlar bize yardım etsinler. Biz daha ne diyelim çıkıp çatıları mı yakalım, devletin malına zarar mı verelim? Turhal'da inşaat malzemesi satan esnafın da parası ödenmedi. Bizim gibi bir sürü mağdur var" dedi.

TOKİ'nin mermer işlerini yaptığını belirten Nurettin Yıldırım ise, aylardır sıkıntı içinde olduklarını söyleyerek, "Burada bu kadar millet aç sefil. Gördüğünüz gibi herkes ateş başında. TOKİ'den buldukları kapının, çatının ağaçlarını yakmak zorundayız. Çok yakında da çatıları komple yakabiliriz. Buna yetkililerin, daha üst mertebelerin el atmasını istiyoruz" diye konuştu.

Firma ise açıklama yapmadı. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TOKİ İşçilerinden Ücret Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement