TOKİ Konutlarında Kura Heyecanı - Son Dakika
Ekonomi

TOKİ Konutlarında Kura Heyecanı

TOKİ Konutlarında Kura Heyecanı

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı işbirliğiyle yapılan alt gelir sahiplerine verilecek 352 konut için kura çekimi yapıldı.

17.11.2014 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı işbirliğiyle yapılan alt gelir sahiplerine verilecek 352 konut için kura çekimi yapıldı.

İslahiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan kura çekimine, Aile ve Sosyal Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, SYGM Daire Başkanı Huriye Seven, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcı Ramazan Özdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İslahiye Kaymakam Vekili Nurdağı Kaymamı Seyfullah Ordueri, Belediye Başkanı Kemal Vural ile kuraya katılacak kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumansın ardından bir konuşma yapan TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın birlikte gerçekleştirdiği Gaziantep İslahiye Sosyal Konut Projesi'ndeki hak sahiplerini belirlemek üzere kura çekimi düzenlediklerini söyledi. Karaca, TOKİ'nin yaptığı projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

"TOKİ, 58., 59., 60., 61. ve 62. Hükümetlerinin "Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği" kapsamında 81 il, 3.012 şantiyede 637.851 konutun üretim rakamına ulaşmıştır. Üretilen konutların 538 bin 755'i (yüzde 85,36) sosyal konut niteliğinde olup, 500 bin 934 adedi teslim edilmiştir. Söz konusu işler çerçevesinde 66,6 milyar TL'lik 5 bin 281 adet ihale sonuçlandırılmıştır. Sosyal donatı uygulaması kapsamında ise; 21 bin 893 derslikli 974 adet okul, 14 üniversite, 986 adet spor salonu, 57 bin 852 kapasiteli 166 yurt binası, 95 adet Sağlık Ocağı, 266 adet Hastane, 513 adet ticaret merkezi, 506 adet cami, 42 adet kütüphane, 143 adet kamu hizmet binası ve 18 adet stadyum yapımı gerçekleştirilmiştir. Yerel yönetimlerle müştereken başlattığımız büyük kapsamlı kentsel yenileme programı kapsamında 337 projede toplam 281 bin 278 konutluk gecekondu dönüşüm çalışmaları projelendirilmiştir. 229 farklı bölgede 104.896 konutluk ihale çalışmaları yapılmış olup, ihalesi tamamlanan 214 projede 94 bin 563 konut başlatılmış ve 128 bölgede 67 bin 542 konutun inşaatı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir. Çevre düzenlemeleri kapsamında yaklaşık 45 milyon metrekare yeşil alan düzenlemeleri 16 milyon adet ağaç dikimi ve çalı peyzajı yapılmaktadır. Doğrudan ve dolaylı olmak üzere 900 bin kişilik istihdam sağlanmıştır. Toplam 45,7 milyar TL hak ediş ödemesi yapılmıştır. Tescilli taşınmaz kültür varlıkları için 636 projeye, 58,9 milyon TL kredi açılmış, 363'ü tamamlanmıştır. Yapımına karar verilen 341 karakoldan 296'sının inşaatları başlatılmış, 45'i ihale aşamasındadır."

"HEDEFİMİZ 100 BİN SOSYAL KONUT"

"İdaremiz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan Protokol çerçevesinde 100 bin adet sosyal konut yapımı hedeflenmektedir" diyen TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, "Bu çerçevede 33 bin 241 adet sosyal konutun projelendirme ve üretimine, devletimizin sosyal politikalar kapsamında başlanmış ve bu protokol doğrultusundaki uygulamalarımız ile daha geniş bir kesime ulaşılması amaçlanmıştır. Bu çerçevede 31 bin 310 adedi uygulama aşamasında olup, 26 bin 619 adedinin kuraları çekilmiş ve 25 bin 055 adedinin teslimleri gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Gaziantep ilinde birçok yatırımların hayata geçirildiğini hatırlatan Karaca, "Bunlardan kısaca bahsedecek olursak; toplam 34 şantiyede 14 bin 642 konut, 12 ilköğretim, 7 lise, 3 kreş, 1 anaokulu, 10 cami, 21 spor salonu, 8 ticaret merkezi, 3 pansiyon, 1 stadyum, bilgisayar atölyesi, tekstil ve deri atölyesi, bilgi ve işlem atölyesi, elektrik atölyesi, hastane, 3 sağlık ocağı, kütüphane, 3 sosyal tesis, vergi dairesi başkanlığı, büfe ve restorasyon uygulamaları yer almaktadır. Proje ve ihale çalışmaları devam eden 5 bin 093 konut ile birlikte Gaziantep'te toplam 19 bin 735 konut sayısına ulaşılacaktır. Başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar 222 milyon TL'dir. Gaziantep İslahiye'de sosyal konut kapsamında yer alan toplam 352 konuttan 256 adedi CYB tipi 2+1 nitelikli, 96 adedi CYA tipi 1+1 niteliklidir. 2+1 tipi konutlar için 413 adet başvuru alınmış, 1+1 tipi konutlar için 358 adet başvuru alınmıştır. Toplam 771 başvuru sahibi içerisinden asil ve yedek alıcıları belirlemek üzere toplanmış bulunuyoruz. TOKİ projelerine sizlerden aldığımız bu destekle aynı hızla devam edeceğimizi belirtmek ister, hepinize saygılarımı sunarım" dedi.

Aile ve Sosyal Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek de yaptığı konuşmasında, "İşsizleri, fakirleri, düşkünleri, hastaları, engellileri gözeten, onları insan onuruna yakışacak şekilde yaşamalarını sağlayacak bir sosyal devlet anlayışı kaçınılmaz olduğu hükümet programımızda benimsenmiştir" ifadelerini kullandı.

Kurada ismi çıkmayanlara üzülmemelerini tavsiye eden Atabek, bütçe ölçüsünde yeni projeler yapacaklarını belirterek, çekilişin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eğitimde, sağlıkta, adalette, önce insanı baz aldıklarını ifade etti. Yoksulluğun kader olmadığını, insanın her şeyin en iyisine layık olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir Gaziantep gezisi sırasında kirada oturan vatandaşlarla yaptığı sohbet sırasında küçük mekanlarda çok yüksek fiyatlarda oturduklarını öğrenmesinin ardından Gaziantep'te sosyal projeler gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Projelerde emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, konutların hayırlı uğurlu olmasını diledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar yaptığı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 4 temel üzerinde; laik devlet, demokratik devlet, sosyal devlet ve hukuk devleti olduğuna dikkat çekti. Tayyar, çekiliş sonucu 1+1 daire için vatandaşların 100 lira, 2+1 daire için 130 lira taksit ödeyerek 22,5 yıl boyunca sembolik rakamla ev sahibi olacaklarını belirtti. Projeye destek verenlere teşekkür eden Tayyar, çekilişin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan sosyal konut yapımı projeleri hakkında bilgiler aktardı. Vali Ata, kuraya çekiliş için katılan hak sahibi olacak vatandaşlara hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekimine geçildi. İlk önce 2+1 konutlar için çekiliş yapıldı. Çekilişin ilk başvurusu kurasını Vali Ata yaptı. Çekiliş sırasında heyecanlı anlar yaşandı.

Konuşma engelli karı koca, kendilerinin isminin okunmasının ardından ellerini açarak şükür duası yaptı etti. İsimlerinin çıkması için başka bir engelli dua etti.

Çekiliş boyunca sonuçları merak eden vatandaşların yakınları sürekli cep telefonlarıyla aradı.

Kurada isimleri çıkan vatandaşlar sevinçlerini gizlemezken, kurada ismi çıkmayan vatandaşların umudu da bir başka projelere kaldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TOKİ Konutlarında Kura Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motorine 1 lira 30 kuruşluk zam bekleniyor
    08:43 Motorine 1 lira 30 kuruşluk zam bekleniyor

    Bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 1 lira 30 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor. Yeni fiyatın pompaya yansımasıyla İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43 lira 17 kuruş seviyelerine çıkacak.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.


Advertisement