TÖMER Bursa Şubesinde Sejong Enstitüsü açıldı - Son Dakika
Güncel

TÖMER Bursa Şubesinde Sejong Enstitüsü açıldı

TÖMER Bursa Şubesinde Sejong Enstitüsü açıldı

Ankara Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi Bursa Şubesi bünyesinde Sejong Enstitüsü açıldı.

15.04.2014 22:57  Güncelleme: 00:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) Bursa Şubesi bünyesinde Sejong Enstitüsü açıldı.

TÖMER Genel Müdürü Doç. Dr. Ertan Gökmen, şubede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de Korece öğretim faaliyetlerinin 1989 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde Kore Dil ve Edebiyatı Bölümünün kurulmasıyla başlatıldığını belirterek, Kore dilini öğrenmek isteyenlerin sayısında artış olduğunu söyledi.

Sejong Enstitüsünün, dünyanın çeşitli yerlerinde bir kültür merkezi şeklinde dili, kültürü ve Kore'yi tanıtmak amacıyla kurulduğunu belirten Gökmen, Kore Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve Türkiye'nin Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin iş birliğiyle Türkiye'de de Sejong Enstitülerinin açılmasına başlandığını anlattı.

Gökmen, Ankara, İstanbul, İzmir'in ardından 4'üncü enstitü şubesini Bursa'da açtıklarını, bu ay 5'inci şubeyi yine İstanbul'da açacaklarını dile getirerek, Bursa'da Korece öğrenmek isteyenlerin, Sejong Enstitüsü kurslarına katılması gerektiğini aktardı.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong-Woo Cho ise Türkiye'nin, Kore Cumhuriyeti'nin kardeş ülkelerinden biri olduğunu bildirdi.

Cho, Ankara Üniversitesi iş birliğiyle Bursa'da Sejong Enstitüsü açılmasından büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra Kore Cumhuriyeti'nden bazı kemancı ve piyanistler tarafından Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi'nde (BUTTİM) konser verildi.

-tömer

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TÖMER Bursa Şubesinde Sejong Enstitüsü açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement