Tömer'li Öğrencilerden Başkan Aksoy'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Tömer'li Öğrencilerden Başkan Aksoy'a Ziyaret

Tömer\'li Öğrencilerden Başkan Aksoy\'a Ziyaret

Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) Karabük Üniversitesinde okuyan öğrenciler Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u makamında ziyaret etti.

29.07.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (TÖMER) Karabük Üniversitesinde okuyan öğrenciler Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ziyaretinde öğrencilere, TÖMER Müdürü Yard. Doç. Mustafa Kundakçı, ve TÖMER Müdür Yardımcısı Okutman Yılmaz Bacaklı eşlik ederken öğrenciler Safranbolu'yu çok beğendiklerini ve mutlaka daha geniş bir zaman ayırarak gezmek istediklerini belirtti.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Aksoy, öğrencilerin Türkçelerinin oldukça iyi seviyede ve bununda memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Safranbolu olarak çok sayıda kardeş şehrimiz bulunmakta. Bununla birlikte yine çok sayıda ülkeye gerek belediye faaliyetleri gerek tanıtım ve fuarlara katılmak üzere gitmekteyiz. Ziyaret ettiğimiz her ülkede büyük bir sevgi ile karşılanıyoruz. Safranbolu bu bakımdan Osmanlı'dan günümüze bir köprü vazifesi görmektedir. Burada Osmanlının izlerini her yerde görmeniz mümkündür. Yine Safranbolu'nun bu yıl alanında tek 17. si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali ile de adından tüm dünyada söz ettirdiğini söyleyebiliriz. Festivalimize İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi proje ortaklığı yapmakta. Bu yıl Orta Doğu'dan da filmler getirmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte TÜRKSOY üzerinden çalıştığımız örneğin Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan gibi Türki Cumhuriyetlerden destek almaktayız. Bu kapsamda Türk Dünyası Kültür bakanlığı İş Birliği Teşkilatı ile çalışmalar yapmaktayız" dedi.

Ayrıca belediye olarak gerçekleştirdikleri restorasyon çalışmaları ile de gündemde olduklarını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy tüm bu çalışmaları belgelendirdikleri, Avrupa Şeref Diploması ve şeref bayrağı ile ödüllendirildiklerini bu yıl da Avrupa konseyinin verdiği en büyük 3. Büyük ödülü olan Avrupa Şeref Plaketini aldıklarını söyledi. Amaçlarının en büyük ödül olan Avrupa Büyük ödülünü almak olduğunu söyledi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tömer'li Öğrencilerden Başkan Aksoy'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement