Topal Osman Ağa Anıtı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Topal Osman Ağa Anıtı Başında Anıldı

Topal Osman Ağa Anıtı Başında Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı Milis Yarbay Osman Feridunoğlu ve Giresun Milli Mücadele Şehitleri anıldı.

02.04.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanı Milis Yarbay Osman Feridunoğlu ve Giresun Milli Mücadele Şehitleri anıldı.

Bulancak Durağı mevkiinde bulunan Milli Mücadele Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, burada yaptığı açıklamada, işgale karşı ilk haykırışın Giresun'da başladığını belirterek, "Yunanların İzmir'i işgalinde ülkedeki ilk miting Giresun'da yapıldı. Aynı zamanda da Kurtuluş mücadelesinin başlangıcıydı. Daha sonraki süreçte Osman ağa ve milisleri Sakarya'da, Çanakkale'de ve Dumlupınar'da birçok bölgede her yerde savaştı. Sadece şu rakamı vermek istiyorum 42. ve 47. alay 5 bin kişiyle gittiği savaştan 250 kişiyle döndü. Topal Osman Ağa sadece bir savaşçı değil Giresun'un kurtuluşunda, kuruluşunda birçok konuya el atmış bir lider. Atatürk'ün yanında durması ve Atatürk'ün ona güvenmesi Kurtuluş Savaşı'nda sadece Giresun için değil bölge için de bir güç, bölge için de bir denge, bölge için de bir kazanç olmuştur. Bu şehrin insanları, atalarımız, onlara bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum Bizim için çok şey yaptılar ülkemiz için çok şey yaptılar" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Topal Osman Ağa Anıtı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement