Topbaş Açıkladı: İstanbul'a Otopark Tapusu Geliyor - Son Dakika
Güncel

Topbaş Açıkladı: İstanbul'a Otopark Tapusu Geliyor

Topbaş Açıkladı: İstanbul\'a Otopark Tapusu Geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sokaklarda kat otoparkı yapacaklarını ve isteyenlerin otoparkların tapusunu alabileceğini açıkladı.

17.04.2014 17:52  Güncelleme: 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2013 Faaliyet Raporu'nu açıklamak üzere İBB Meclisi'nde kürsüye çıktı. İstanbul'da yaptıkları çalışmalardan söz eden Topbaş, otopark sorununun çözümü konusunda tüm Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

OTOPARK TAPUSU GELİYOR

Kürsü'de İstanbul’da yaptıkları çalışmalardan söz eden Kadir Topbaş, otopark sorununun çözümü konusunda tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Sokaklardaki park yoğunluğuna önlem için, öncelikle birkaç sokaktan başlayarak 200 metrekareden aşağı olmayacak yapıları satın alıp katlı otoparka dönüştüreceklerini söyleyen Topbaş, şunları söyledi:

"Sadece o sokaktakilere hizmet edecek bir sisteme doğru gitmek istiyoruz. Arzum, bir model olacağına inanıyorum. Kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu çıkararak, orada yaşayan insanlar bir maliyet karşılığında böylece otopark belgesi alacak. İstanbul’da bunu başlatmamız gerekir. Türkiye için de bir modeldir."

"BÖLGE PARKI YAPACAĞIZ"

Topbaş, Meclis üyelerine yaptığı konuşmada, Maslak’ta Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün bulunduğu 1 milyon 320 bin metre karelik yeşil alanı halka açık Bölge Parkı yapacaklarını açıkladı. Topbaş, Koordinasyon Toplantısı’nda yaptıkları kararı açıklayıp, "Burada ilk kez size söylüyorum;  Önce Meclis üyelerimiz bilmeli. Bölge parkları ortaya çıkarma çalışmalarını sürdürmekteyiz. İstanbul Boğaziçi İmar Müdürlüğümüzün 1 milyon 320  bin metrekareye yakın alanının bir bölge parkı olarak düzenlenmesi çalışmasına başlıyoruz. İmara değil, halka açılacak. Halkın buluştuğu bir alan olacak. İçinde 3 boyutlu yapılar olmayacak. Bunun rantına bakarsanız, rakamlar paha biçilmez  ölçekte. Yanında ormanlar olan bu arazinin kent bölge parkı olarak hizmete girmesini istiyoruz." diye konuştu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'DA FLAŞ KARAR

Topbaş, Çırpıcı ve e Veliefendi Hipodromu’nu da katılmasıyla 1 milyon metrekareye çıkacak bu parkın bir bölümü tamamlandığını belirtip, Meclis üyelerine mutlaka görmelerini tavsiye etti. Kent parklarının, halkın bir araya geldiği demokrasi alanları olduğunu ifade eden Topbaş, Maltepe sahilinde de temalı olan, spor ve kültür alanında çok önemli aktiviteleri içerecek kano ve yelken yarışları dahi yapılabilecek çok önemli bir aktivite alanı yaptıklarını anlattı. Yenikapı sahilindeki dolgu alanı da aynı şekilde örnek bir yeşil alan olacağını belirten Topbaş, bu dolgu alanını yapmalarının en önemli nedenlerinden birini,  parkın altınındaki alanın bir bölümünde 2;5 milyon insanın atık suyu için yapılacak olan ileri biyolojik arıtma tesisi olduğunu söyledi.

İNSANLAR KAFESTE, HAYVANLAR SERBEST OLACAK

Topbaş, Kağıthane Cendere’de 1 milyon 660 bin metrekarelik devasa büyüklükte aktif bir yeşil alan ortaya çıkartacaklarını anlatan Topbaş, "Burada eskiden Alibeyköy kömür ocağında çalışan trenin de güzergahı belirlendi. Bu hattı yeniden ihya ederek orijinal şekliyle çalışır hale getireceğiz ve nostaljik bir turizm hattı ortaya çıkartacağız. Hat orman içinden geçerken de bir hayvanat bahçesinden geçer gibi olsun istiyoruz. Ama bir şartla hayvanat bahçesine evet diyeceğiz; İnsanlar kafeste, hayvanlar serbest olacak. Hayvanları izleyecek olan insanların kabinli araçlarla gezdiği, hayvanların doğal ortamında dolaşabildiği doğal bir hayvanat bahçesi sistemini İstanbul’un bir model olarak ortaya koyması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topbaş Açıkladı: İstanbul'a Otopark Tapusu Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • YORUMCULAR: YORUMCULAR KİN KUSMAYIN,ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN VE KONUŞUN ŞİMDİYE KADAR YAPILANLAR DEVRİM NİTELİĞİNDE DEĞİLMİ? HANGİ PARTİ ZAMANINDA BUNLARI GÖRDÜK,ÜLKEMİZİN ÇEHRESİ BİR BİR DEĞİŞİYOR YALANMI? 2023'TE TÜRKİYE DAHA İYİ YERLERE GELECEKTİR HALA BU YORUMLARI YAZMANIZIN ANLAMI NE? DİĞER PARTİLER ZAMANINDA SİYONİSTLER BİR BİR BİZLERE VİZE UYGULAMADIMI? BU VİZLERİ BİR BİR KALDIRAN HANGİ PARTİ? 15 6 Yanıtla ezo: arkadaşım iyi kötü yazmışsında bundan önceki hükümetlerinde icraatlarını yazsaydın bakalım onlar ne yapmış yada yapamamış biz görmüyoruz sen görüyorsun ya 0 0
  • SENEM: Ohhhhhhh gelsin dolarlar eurolar gecleri bayram etsin, eeee İstanbulda bina dikecek yer kalmadi simdi yer altina iniyorlar. Yer altida bitince , gokyuzunde para kazanacak ne bulacaklar cok merak ediyorum :))) AKP Ye onerim otoparktan yeteri kadar kazandiktan sonra jetgiller ciZgi filmini izlesinler :))) 4 2 Yanıtla
  • HÖRBİ: ZATEN 6 AYDA BİR VERGİ,SİGORTA.TÜV MUAYENE , ÖTV.DIDISININ DIDISINI ALDINIZ ASFALT VERGİSİ KALDIRIM VERGİSİ DERKEN. ..SÖYLEMEK İSTEMİYORUM AĞIR KONUŞACAM ANLAYIN ..... 5 1 Yanıtla
  • fk: paranız var abi yaparsınız 5 1 Yanıtla
  • EĞİTİM: NECATİ RUMUZLU YORUMCUMUZ SİZE SADECE BİR SORU SORMAK İSTİYORUM?SİZ NERDE EĞİTİM GÖRDÜNÜZ?YOKSA ROBERT KOLEJ ÇIKIŞLI VE AMERİKA'DA MI EĞİTİM ALDINIZ? EĞER AMERİKADA EĞİTİM ALMIŞSANIZ NORMALDIR.BU İKTİDAR'A VARYANSIN YAPARSINIZ.BİZ HALK OLARAK YAPMAYIZ. 2 1 Yanıtla
  • ezo: düşünce güzel derim bence hele şu bölge parkı olayı hoşuma gitti chp liler hiç kızmayın adam park yapıp ağaç dikecek :) 1 0 Yanıtla
  • ezo: üşünce güzel derim bence hele şu bölge parkı olayı hoşuma gitti chp liler hiç kızmayın adam park yapıp ağaç dikecek :) 0 0 Yanıtla
  • Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı
    15:01 Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı

    Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Afyonkarahisar'dan Mahmudiye ilçesine gelerek müşteri aradığı belirlenen bir tarihi eser kaçakçısı yakalandı. Şahsın üzerinde ve aracında bulunan eserler muhafaza altına alındı.

  • Bolu'da Kış Lastiği Uygulamasının Sona Ermesiyle Oto Lastikçilerde Yoğunluk Yaşanıyor
    14:59 Bolu'da Kış Lastiği Uygulamasının Sona Ermesiyle Oto Lastikçilerde Yoğunluk Yaşanıyor

    Bolu'da zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. Vatandaşlar yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerine akın ediyor. İşletme sahipleri yoğunluğun artmasıyla birlikte memnuniyetlerini dile getiriyor.

  • Artvin'de Ayılar Kayak Merkezine Zarar Verdi
    14:59 Artvin'de Ayılar Kayak Merkezine Zarar Verdi

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek içeride yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak tesislere maddi hasar verdi.

  • EasyJet suspends Tel Aviv flights until October 27 due to security concerns
    14:58 EasyJet suspends Tel Aviv flights until October 27 due to security concerns

    İngiliz havayolu şirketi EasyJet, Orta Doğu'daki güvenlik durumunu gerekçe göstererek Tel Aviv uçuşlarını 27 Ekim'e kadar askıya aldı. İsrail'deki gelişmeler nedeniyle rezervasyon yaptıran müşterilere tam para iadesi de dahil olmak üzere seçenekler sunulacak.

  • Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'nde Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu
    14:58 Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'nde Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu

    Bolu'da İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan bir evde çıkan yangın paniğe sebep oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında meraklı vatandaşlar kalabalık oluşturdu. Yangın, araç geçişine kapalı olan İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Evde bulunanların tahliye edildiği yangın, büyümeden kontrol altına alındı. Evde maddi hasar meydana geldi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan ile yaşanan kriz iddialarını yalanladı
    14:57 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan ile yaşanan kriz iddialarını yalanladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında kriz yaşandığı iddialarına ilişkin açıklama yaparak, yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Şimşek, vatandaşlardan üretilen dedikodulara itibar etmemelerini ve politikaları ile ilgili duymadıkları hiçbir haber veya söylentiye inanmamalarını istedi.

  • Öğrenciler Tarihi Alanda Kazı Çalışmalarına Katıldı
    14:57 Öğrenciler Tarihi Alanda Kazı Çalışmalarına Katıldı

    Adıyaman'da bulunan Perre Antik Kent'te devam eden kazı çalışmalarına, 16 ilk ve ortaöğretim okulu öğrencisi katıldı. Öğrenciler, arkeologlarla birlikte kazı yaparak tarih kokan Adıyaman'ın keyfini çıkardı. Kazı çalışmaları, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

  • Antalya Valisi Hulusi Şahin, teleferik kazasında yaralananları ziyaret etti
    14:57 Antalya Valisi Hulusi Şahin, teleferik kazasında yaralananları ziyaret etti

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 12 Nisan Cuma Günü meydana gelen teleferik kazasında yaralanan kazazedeleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Şahin, kazazedelerin yaşadıkları anları dinleyerek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı ve devletin kazanın takipçisi olduğunu belirtti.

  • İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti
    14:56 İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti

    İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul'da seçimi kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ziyarette bulundu. Vali Gül, seçim sonrasında yaptığı ziyarette İmamoğlu'na tebriklerini iletti.


Advertisement