Topbaş ?istanbul, Ekonomisiyle 117 Ülkeden Büyük - Son Dakika
Güncel

Topbaş ?istanbul, Ekonomisiyle 117 Ülkeden Büyük

Topbaş ?istanbul, Ekonomisiyle 117 Ülkeden Büyük

Haber Taner YENER - Kamera Özgür ARSLAN İstanbul DHA Arnavutköy ilçesinde yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a 11 yılda 68,5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, 'İstanbul 15 milyon nüfusuyla dünyanın 130 ülkesinden büyük. Ekonomisiyle de 117 ülkeden büyük. Devlet gibi bir şehir. Geçmişte bu bölgeler de yerleşime açılırken düzenli, planlı olsaydı, bugün biz başka şeyler konuşacaktık burada.

15.05.2015 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber Taner YENER - Kamera Özgür ARSLAN İstanbul DHA

Arnavutköy ilçesinde yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a 11 yılda 68,5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, 'İstanbul 15 milyon nüfusuyla dünyanın 130 ülkesinden büyük. Ekonomisiyle de 117 ülkeden büyük. Devlet gibi bir şehir. Geçmişte bu bölgeler de yerleşime açılırken düzenli, planlı olsaydı, bugün biz başka şeyler konuşacaktık burada. Ama maalesef ihmalleri telafi etmek için ciddi bedeller ödeyerek, maliyetler ödeyerek çözmeye çalışıyoruz dedi.

İHMALLERİ CİDDİ BEDELLER ÖDEYEREK ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Topbaş, Arnavutköy Meydanı'nda, ilçede yapımı tamamlanan yatırımların toplu açılış töreni ve Güney Çevre Yolu (Eski Edirne Asfaltı - Çilingir Yolu arası) viyadükleri ile bağlantı yollarının temel atma töreninde konuştu.

İstanbul'un 15 milyon nüfusuyla dünyanın 130 ülkesinden büyük olduğunu vurgulayan Topbaş, 'Ekonomisiyle de 117 ülkeden büyük. Devlet gibi bir şehir. Geçmişte bu bölgeler de yerleşime açılırken düzenli, planlı olsaydı, bugün biz başka şeyler konuşacaktık burada. Ama maalesef ihmalleri telafi etmek için ciddi bedeller ödeyerek, maliyetler ödeyerek çözmeye çalışıyoruz. Benim Arnavutköy'le olan tanışıklığım, ilişkim 1970'lerin başında gelir. Tavuk çiftliklerinin olduğu yemyeşil doğasıyla, ırmaklarıyla müthiş bir Arnavutköy'e geldiğim zaman heyecanlanmıştım. Bu güzel ilçemizin o zamanki süreç içerisindeki yerleşimi oluşurken, insanlarımıza barınma ihtiyaçlarımızı yaparken yol gösterilseydi; caddeler, meydanlar, ulaşım sistemleri, park alanları, hastane alanları, sağlık tesisleri gibi her şey yerli yerine konulsaydı, bugün daha farklı bir Arnavutköy'den bahsederdik' dedi.

ARNAVUTKÖY'E HARCADIĞIMIZ PARA 1 KATRİLYON 853 TRİLYON

Arnavutköy'e geçmiş dönemlerde de hizmetler verildiğini ve işlerin yapıldığını söyleyen Topbaş, şöyle devam etti

'Ama daha çok yapılması gereken işler var. 2005 yılının bir bahar ayıydı. Arnavutköy'de doğalgaz başlatmıştık. İlk iş makinesine binmiştim ben, kullanmıştım. Doğalgaz için o kadar bir talep vardı ki, başka hiçbir şey istenmiyordu. Doğalgaz köylere kadar gitti. Altyapıda da aynı şekilde yenilemeler yaptık. Tabii ki insanoğlu daha iyisini, daha güzelini, şehirli olmanın getirdiği imkanları istiyor. Haklı ve doğru. Biz de bu ihmalleri gidermek adına ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Özellikle bizim Arnavutköy hudutlarına, içerisine bakın, ilçeye yaptığımız yatırımlar toplamı harcadığımız para 1 katrilyon 853 trilyon. Sıkıntıları bir bir geride bırakıyoruz. Bulunduğu konum itibariyle Türkiye'de en iyi ilçelerden birisi haline gelme imkanı olan bir yer. Göreve başladığım 2004 yılında ben de önce ihalesi yapılan Edirnekapı-Sultançiftliği tramvayının doğru olmadığını söyledim. Ama ihalesi yapılmış ve maalesef devam etmesi gerekiyordu, bir kısmı yeraltında kaldı. Şehrin içinden tren geçmez dedik. Şehri bölmesi sıkıntı. Daha sonra geldiğimizde ulaşım sıkıntıları vardı. Tramvayın buraya kadar uzatılması istendi. Baktık, değerlendirdik, olabilir dedik. Hatta 'metrobüse benzer bir şey mi yaparız' diye düşündük. Sonra dedik ki, metroya dönmesi lazım. Nüfus artıyor, ihtiyaç büyüyor. O da yetmeyecek, ileride metro yapalım ki, ileride ulaşım konusu burada konuşulmasın. Üç dönemdir belediye başkanlığı yapmaktayım ki, bu şehirde kimseye böyle bir yetki verilmedi. Bu bir güven duygusu. Şunu dediniz, 'Sayın Başkan, Kadir Topbaş, Kadir Abi' bir şey söylerse yapar. Ben de bu hizmetin gururunu yaşamaktayım. İki dönemdir Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı yapıyorum. Karşıma çıkan aday adayları son gün geri çekilmek zorunda kalıyorlar.

BİRİLERİ ÇÖP GAZLARI PATLATTI, BİZ ELEKTRİK ÜRETİYORUZ

İstanbul, dünyanın en temiz şehirlerinin başında. Günde 15 bin ton çöp toplanıyor. Bugün İSKİ Genel Müdürüm bilgi verdi. 2 milyon 640 ton su kullanıyorsunuz. Ama su problemi yok. Yazın bu 3 milyonları geçecek. Çevreyi kirletmiyoruz. Çöpten elektrik üretmeye başladık. Birileri çöp gazları patlattı, 38 insan hayatını kaybetti. Biz çöp gazından elektrik üretiyoruz. Biz 200 bin hanenin elektriğini üretiyoruz. 'Daha neler yapabiliriz'in peşindeyiz. İstanbul'un en büyük sorunları diye ulaşımı önümüze koydular. Bütün dünyada şehirlerde böyle. Çözülemez değil. Biz de bütün imkan ve fırsatları ulaşımı çözme yolunda gayret gösteriyoruz.

MANİPÜLASYON VE ENTRİKALARLA TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINI SARSMAK İSTEYENLER...

'Bu ülkenin hak ettiği yere gelmesi lazım. Biz bin yıllık tarihi olan büyük bir milletiz. Beraber olduğumuz zaman, kol kola girdiğimiz zaman, omuz omuza olduğumuz zaman Çanakkale destanları yazmış bir milletiz. Fatih Camii yapıldığı zaman Amerika kıtası henüz keşfedilmemişti. Amerika diye bir şey bilinmiyordu. Biz medeniyetler kurmuş büyük bir milletiz. 16 devlet kurmuşuz. Bu topraklarda bin yıldan beri yaşayan büyük bir aileyiz, 78 milyon kol kolayız, iç içeyiz, birlikteyiz. Böyle bir toplum birbirine düşürülerek, başarıya gitmesi engellenmek isteniyor. Genç bir nüfusu var, bu nüfusunun yüzde 40'u 30 yaş altı. Ayağa kalktığı zaman dünyada çok şeyler değişir. Bunu görüyorlar. Onu gördükleri için içeride birtakım manipülasyon ve entrikalarla Türkiye'nin istikrarını sarsmak isteyenlere millet olarak sizlerin fırsat vermeyeceğinize gönülden inandığımı söylemek istiyorum.

5 YENİ HATTIN 3'Ü ARNAVUTKÖY'E

Belediye olarak İstanbul'a 11 yılda 68,5 katrilyon lira yatırım yaptıklarını ifade eden Topbaş, şunları söyledi

'Buraya yerleştiğiniz zaman, buradan bir metro olur diye hayal eder miydiniz 3 tane metro hattı gelecek buraya. Yeni planladığımız 5 hat vardı, 3 tanesi burada. Buraya getireceğimiz hatlarla çok şeyler değişiyor. 33 kilometrelik Halkalı-Arnavutköy-3. Havalimanı Raylı Sistemi, 32 kilometrelik Gayrettepe-Kemerburgaz-3. Havalimanı Raylı Sistemi, 33 kilometrelik Halkalı-Bahçeşehir- Çatalca Raylı Sistemi, 15 kilometrelik Sultangazi-Habibler-Arnavutköy Raylı Sistemi metrosu ve ayrıca o tramvayı da kaldırarak Vezneciler'e kadar, Beyazıt'a giden metroya çevireceğiz. Siz buradan metroya bindiğiniz zaman, isterseniz Vezneciler'e, Beyazıt'a, isterseniz oradan Marmaray'a binerek Kadıköy'e, Kartal'a, isterseniz Taksim'e, her tarafa gidebileceksiniz. Burada artık minibüs, otobüs bekleme zamanı kalmayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl yatırım bütçemiz 12,5 katrilyon yatırım. Devlete zamanı gelmiş 1 kuruş borcumuz yok. Kasada paramız var, sizin paranız kasada. Birileri de onu görüyorlar herhalde, 'Ah bir gelsem' diyorlar.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, konuşmasının ardından, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlarla birlikte kurdelayı kesti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topbaş ?istanbul, Ekonomisiyle 117 Ülkeden Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement