Topbaş, Kadıköy Meydanı Projesini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Topbaş, Kadıköy Meydanı Projesini Açıkladı

Topbaş, Kadıköy Meydanı Projesini Açıkladı

*ibb Başkanı Topbaş, Kadıköy Meydan Projesini tanıttı.

01.03.2014 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*ibb Başkanı Topbaş, Kadıköy Meydan Projesini tanıttı. Projeye göre Kadıköy Sahili, Metro İstasyonu, Haldun Taner Tiyatrosu, Vapur İskeleleri, Rıhtım Caddesi ve Haydarpaşa arasındaki kapsayan alan yayalaştırılacak. Otobüs ve minibüslerin kaldırıldığı alana bisiklet yolları yapılacak. Seyir terası ve su perdesi gibi uygulamaların yer aldığı projede deniz kenarında ahşap oturma basamakları ile yürüyüş ve koşu parkurları bulunuyor.

Haber: Ezgi ÇAPA Kamera: İdris TİFTİKÇİ -İSTANBUL DHA İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Yıkım ve Temel Atma Töreni'nde Kadıköy Meydanı için hazırlanan Kadıköy Meydan Projesini açıkladı. Kadıköy Salı Pazarı'nda düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katıldı.

'KADIKÖY MEYDAN PROJESİ DÜNYAYA PARMAK ISIRTACAK"

230 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapılacak Yeni Kadıköy Meydanı çalışması Kadıköy Sahili, Metro İstasyonu, Haldun Taner Tiyatrosu, Vapur İskeleleri, Rıhtım Caddesi ve Haydarpaşa arasındaki 60 bin metrekarelik yayalaştırılmış alanı kapsıyor. Projenin görsellerini medya ile paylaşan Topbaş,?Bambaşka imrenilecek bir proje olacak. Bir takım spekülasyonlarla sosyal medyada karalamaya çalışıyorlar. Kadıköy'e yakışacak, dünyaya parmak ısırtacak çok güzel bir meydan projesi yapacağız" diye konuştu. Rıhtım Caddesi'ndeki trafiğin yer altına alınmasının planlandığı projede sahil şeridi yeniden ele alınacak. Meydandaki tüm ağaçlar korunarak yeni ağaçların dikileceğinin belirtildiği projede seyir terasları ve bisiklet yolu da yer alacak. Meydandaki Başöğretmen Atatürk Anıtı olduğu hali ile korunacak ve çevresi düzenlenerek yeşillendirilecek.

TOPBAŞ'TAN FİKİRTEPELİLERE: ÇOK DİYE TAMAH ETMEYİN

İBB Başkanı Topbaş da konuşmasında Fikirtepe'de ruhsatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiğini, avan projeler ve bütün alt çalışmalarının ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi. Fikirtepelilere seslenen Topbaş, 'Sakın ha aldanmayın, güvenilir firmalarla çalışın. Çok diye tamah etmeyin" diye uyardı. Fikirtepe'nin imar planlarının 2009 yılında yapıldığını belirten Topbaş, 'Hiçbir yere vermediğimiz yoğunluğu buraya verdik. Lütfen güvenilir, düzgün firmalarla yola çıkın, yetki sizde" diye uyarıda bulundu. CHP'li olan Kadıköy Belediyesini eleştiren Topbaş, 'Kadıköy'de neden dönüşüm için adım atmadılar. Bunun hesabını seçimde soracağınıza inanıyorum. Kadıköy'ün makus talihi değişsin. AK Parti bir kere Kadıköy'de belediye başkanlığını alsın. Deli gibi yapılan hizmetlerden dolayı bir daha vatandaşlar bırakmaz" dedi.

'BİZİ İHMAL EDİYORLAR DİYEMEZLER"

Muhalefet partisinde olan ilçe belediyelerinin ihmal edildiği eleştirilerine yanıt veren Topbaş, 'Hizmeti insanın olduğu her yere yapıyoruz, ilçe ayrımı yapmıyoruz. Sadece Kadıköy'e 1 milyar 709 milyon yatırım yaptık. Bizi ihmal ediyorlar diyemezler. Artık ezber bozulsun, kader değişsin istiyoruz" şeklinde konuştu.

ESKİ İSTANBUL'U YAPACAKLARMIŞ, ALLAH KORUSUN

Törende Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Gülüce de konuşma yaptı. Güllüce, muhalefetin 'İstanbul'u eski günlerine döndüreceğiz' söylemini eleştirerek, 'Eski İstanbul'u yapacaklarmış, Allah korusun diye hepimiz dua edelim. Allah öyle bir İstanbul'dan bütün İstanbulluları ve insanlığı korusun. Bunların da iktidara gelmesinden korusun" diye konuştu.

"AĞZI ÇORBA KOKANLAR DİYORLAR YA"

Eskiden uçağa binmenin çok pahalı olduğunu belirten Güllüce, 'Ağzı çorba kokanlar diye sizlere diyorlar ya, ağzı çorba kokanların binebilmesi mümkün olmayan bir şeydi. Ama şimdi o hale geldi ki 'bunlar çok biniyor, uçaklar araba gibi oldu, uçaklar ter kokuyor. AK Parti öyle bir hale getirdi ki uçakları, binilemez oldu" diyor eski saltanat sürenler. Biz de havaalanı halkın yolu dedik, 57 tane havaalanını 81'e çıkacağız. Türkiye'de her vatandaş, her ekonomi grubu uçağa binecek, seyahat edebilecek" dedi.

'2 SENE SONRA BALKONUNUZDA ÇAY İÇMEYE GELECEĞİZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve İBB Başkanı Kadir Topbaş, konuşmaların ardından butona basarak Fikirtepe'deki yıkımı ve temel atma törenini gerçekleştirildi. Müteahhit firmanın temsilcisinden konutların 24 ayda bitirilmesi sözünü alan Topbaş, vatandaşlara 'İnşallah Sayın Bakanımızla birlikte 2 sene sonra balkonunuzda çay içmeye geleceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topbaş, Kadıköy Meydanı Projesini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement