Topbaş: Taksim Meydan Düzenlemesi Mayıs Ayı İçinde - Son Dakika
Güncel

Topbaş: Taksim Meydan Düzenlemesi Mayıs Ayı İçinde

Topbaş: Taksim Meydan Düzenlemesi Mayıs Ayı İçinde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2015 yılı Nisan ayı oturumlarının son gününde, İBB Meclisi'ne İstanbul Faaliyet Raporu'nu sundu.

17.04.2015 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2015 yılı Nisan ayı oturumlarının son gününde, İBB Meclisi'ne İstanbul Faaliyet Raporu'nu sundu. Taksim Meydanı'ndaki çevre düzenleme çalışmalarının başlangıç tarihine ilişkin bilgi veren Topbaş, "Taksim Meydanı'nın ihalesini yaptık, ama kış mevsiminde bölgede bir sıkıntı olmasın diye biraz geciktirdik. Mayıs ayı içerisinde buradaki düzenlemeleri çok hızlı biçimde tamamlayacağız dedi.

ÇATALCA VE SİLİVRİ'YE DAR GELİRLİLER İÇİN 2 BİN 400 KONUT

Dar gelirlilere KİPTAŞ aracılığıyla ucuz konut inşa etmek üzere Çatalca ve Silivri'de çalışma başlatıldığını belirten Topbaş, "İstanbul'da dar gelirli insanlarımıza kira öder gibi konut sahibi olmaları adına sözümüz vardı. Çatalca'da 2100 konut, Silivri'de 300 konut olmak üzere toplam 2 bin 400 konutun yapımına başlıyoruz. Birkaç ay içinde vatandaşlarımıza arz edeceğiz şeklinde konuştu.

400 YENİ OTOBÜS, 10 YENİ GEMİ

Şehir Hatları'na 10 yeni gemi ekleneceğini söyleyen Topbaş, bu gemilerden 4 tanesini hazır hale getirdiklerini, önümüzdeki haftalarda gemilerin hizmete alınacağını açıkladı.

Topbaş, İETT filosunu yenilediklerini belirterek, bu yıl içinde tek kalemde 400 yeni otobüs daha satın alarak İstanbulluların hizmetine sunacaklarını vurguladı.

ETİLER METROSU PAZAR GÜNÜ AÇILIYOR

İstanbul'da yapımına başlanan metro hatları hakkında da bilgi veren Topbaş, Levent-Hisarüstü bağlantısını sağlayacak Etiler Metrosu'nun Pazar günü açılacağını duyurdu.

Topbaş, 14 kilometrelik Dudullu-Bostancı Metrosu ve 12 kilometrelik Ataköy- İkitelli Metro hatları içinse kısa süre içinde ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Mecidiyeköy- Kabataş metro hattının da ihalesinin tamamlandığını dile getiren Topbaş, bu hattın Mahmutbey hattıyla entegre olacağını ifade etti.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından projelendirilen ve Bakırköy İDO İskelesi'nden başlayıp Bağcılar Kirazlı'ya ulaşacak olan 9 kilometrelik metro hattına ilişkin bilgi veren Topbaş, hattın ihale süreçlerinin tamamlandığını, yer tesliminin yapıldığını ve inşaat çalışmalarına yakında başlanacağını söyledi.

Topbaş'ın sözünü ettiği metro hattı ile ilgili bilgiler şöyle:

ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTI

İkitelli-Ataköy Metro Hattı; Ataköy'den başlayıp Marmaray ile birleşerek, Basın Ekspres Bağlantı Yoluna paralel bir koridor izleyecek. İkitelli'de bulunan Başakşehir-Kirazlı Metro Hattı'nın İkitelli Güney Sanayi İstasyonu'na ulaşacak.

Diğer taraftan, Yenibosna'da halen işletilmekte olan Aksaray-Havalimanı Hafif Metro Hattı, Metrobüs ve yapılması planlanan Yenikapı-Bakırköy- Beylikdüzü Metrosu ile entegre olacak. Ataköy-İkiteli Metrosu, hem geçmiş olduğu güzergahta hizmet verecek hem de Kirazlı-Olimpiyatköy ve Kabataş Mahmutbey metrolarına yolcu taşıyacak şekilde planlandı.

İstasyon 12

Hat uzunluğu 13 Km.

Yolcu kapasitesi 45 bin saatyön

Yolculuk süresi 19,5 dakika

İSTASYONLAR Ataköy,(Marmaray) Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi, Mimarsinan, Evren Mahallesi, İkitelli Kavşağı, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi.

BOSTANCI- DUDULLU METRO HATTI

Bostancı İDO istasyonundan başlayıp Kozyatağı, İçerenköy, Türkiş Blokları üzerinden Dudullu'ya ulaşacak. Marmaray ile entegre olacak hat, Kozyatağı'nda Kadıköy- Kartal Metrosuna, Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Sancaktepe- Sultanbeyli Metrosu, Dudullu istasyonunda olan Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy Metrosuna bağlanacak.

İstasyon 13

Hat uzunluğu 14,27 km

Yolcu Kapasitesi 45 bin saatyön

Yolculuk Süresi 22 Dakika

İSTASYONLAR Bostancı, Suadiye, Üst Bostancı, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Türkiş Blaklorı, İMES, MODOKO, Dudullu, Yukarı Dudullu, Depo.

KABATAŞ-MECİDİYEKÖY METRO HATTI

Yapımına devam edilen Mahmutbey- Mecidiyeköy hattına bağlanacak olan Kabataş -Mecidiyeköy metro inşaatı ve elektromekanik sistemler ihalesi yapıldı. Her iki etapta da İnşaat ve elektromekanik çalışmaları aynı anda yürütülecek ve daha kısa sürede metro hatları hizmete alınabilecek.

İstasyon 4

Hat uzunluğu 6.5 km

Yolcu Kapasitesi 70 bin saatyön

Yolculuk Süresi 10 Dakika

İSTASYONLAR Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy

Hat işletmeye alındığında, 4 noktada mevcut raylı sistemler ile entegrasyon sağlanacak.

•Kabataş-Taksim Funiküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvayı ile Kabataş'ta,

•Yenikapı- Hacıosman Metro hattı ile Mecidiyeköy'de,

•Topkapı- Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesinde (Metris bölgesi)

•Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey'de entegrasyon sağlanmış olacak.

BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI

Kirazlı-Bakırköy İDO metro hattı Başakşehir-Kirazlı Metro Hattı'nın devamı olarak planlandı. İhalesi yapıldı. İnşaat çalışmalarına kısa sürede başlayacağı belirtildi. Bakırköy Meydan'da Marmaray'a entegre olan hat, İncirli'de Yenikapı-Otogar-Havaalanı Hattı'na bağlanacak. İhale çalışmaları devam eden Yenikapı-İncirli- Sefaköy Metro Hattı'na da İncirli'de entegre olacak.

İstasyon 9

Hat uzunluğu 9 km

Yolcu Kapasitesi 70 bin saatyön

Yolculuk Süresi 13.5 Dakika

İSTASYONLAR Bakırköy İDO, Özgürlük Meydanı, Zuhuratbaba, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Mollagürani, Kirazlı.

CHP'DEN BAŞKANLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ

Topbaş'ın konulmasının ardından İstanbul Faaliyet Raporu görüşmeleri sırasında CHP İBB Grup Başkanvekilli Ertuğrul Gülsever de söz aldı.

İstanbul Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul üzerinde yaptığı itirazlara rağmen başarılı olamadığını söyleyen Gülsever, "Korkarım ki seçime giderken başkanlık sistemi dayatması kabul görürse, bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözlerinin de bir önemi kalmayacaktır. Çünkü o zaman belirleyici olan irade, İstanbul'un üzerinde bir helikopter gezisi yaptıktan sonra nereye bir AVM, nereye bir residans yapılması gerektiğine bizzat kendisi karar verecektir. İstanbul AVM'ler ve residanslar cenneti olmaya devam ediyor. İstanbul bir şantiye alanı halinde şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topbaş: Taksim Meydan Düzenlemesi Mayıs Ayı İçinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı
    13:54 Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir apartmanın 3. katından düşen 9 yaşındaki kız çocuğu yaralandı. Olayın ardından kız çocuğu hastaneye kaldırıldı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.

  • Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu
    13:53 Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu

    TÜİK'in istatistiklerine göre, emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar, sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu. 1 trilyon 267 milyar 924 milyon liralık sosyal yardımların 567 milyar 450 milyon TL'si emekli ve yaşlılar için yapıldı. Sosyal koruma harcaması 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 60,2 artış göstererek, 1 trilyon 291 milyar 77 milyon TL oldu. Sosyal koruma yardımlarında ise en büyük harcama 567 milyar 450 milyon TL ile emekli/yaşlılara yapılan harcamalar oldu.

  • Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi
    13:53 Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi

    Emekliler, düşük maaşlarını artırma taleplerine yanıt vermeyen iktidarın, ulaşım, tarım kredi marketleri, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolarda özel indirim başlatılacağını ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Emekliler, sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi.

  • CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı
    13:53 CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı

    CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirli seçmenlere pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Nalbantoğlu, İzmir'in iradesini kırmaya çalışanlara karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti ve İzmirlilerin demokrasi ve özgürlük temelli kazanımlarını korumak için sandığa gitmelerinin yurttaşlık görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP adayının algı ve illüzyon yaratma üzerinden kampanya yürüttüğünü ancak İzmirlilerin buna karşı karınlarının tok olduğunu ifade etti.

  • Çorum'da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı
    13:51 Çorum'da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı

    Çorum'un Bahçelievler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu
    13:50 Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu

    Ceyhan Belediyesi, Ramazan ayında dayanışmayı pekiştirmek için İslahiye'de iftar programı düzenledi. İslahiye konteyner kentte depremzede vatandaşlarla birlikte kurulan sofrada bir araya gelen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, deprem süresince sundukları destekten bahsetti ve dayanışma mesajı verdi.

  • 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    13:50 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ı ziyaret etti. Başkan Karalar, 'Kadın futbol takımlarımızın mutlak suretle desteklenmesi gerekiyor. Göreve geldiğimizden itibaren imkanlarımız dahilinde  sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz' dedi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti
    13:50 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve İzmir milletvekilleriyle birlikte Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti. Federasyonun Genel Başkanı Mustafa Aslan, 'Tüm Alevi canlar sandığa gitmeli. Küskünlüklerini sandığa yansıtmamalı. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, ülkeyi ne hale getirdiğini anlatmamıza gerek yok. Her geçen gün ekonomi, adalet anlamında geri gidiyor. Bunu değiştirmeliyiz' dedi.

  • Kaldırımda yürüyen kadın, inşaata dalan otomobilin altında kalmaktan son anda böyle kurtuldu
    13:49 Kaldırımda yürüyen kadın, inşaata dalan otomobilin altında kalmaktan son anda böyle kurtuldu

    Tuzla'da meydana gelen kazada, kontrolden çıkan otomobil inşaat alanına daldı. Araç sürücüsü kazayı burnu bile kanamadan atlatırken, kaldırımda yürüyen bir kadın ise ölümden kıl payı kurtuldu. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

  • Halil Pekdemir, Pamukkale'deki Seçim Çalışmalarında On Binlerce Kişiye Ulaştı
    13:49 Halil Pekdemir, Pamukkale'deki Seçim Çalışmalarında On Binlerce Kişiye Ulaştı

    Denizli siyasetinin tecrübeli isimlerinden Halil Pekdemir, Pamukkale'deki seçim çalışmaları kapsamında bugüne kadar on binlerce kişiye ulaştı. Pekdemir, gündüz sokak sokak esnaf geziyor, akşamları mahalle buluşmaları, kahve toplantıları ve ev ziyaretlerinin yanı sıra iftar yemekleri düzenleyerek seçmenlere ulaşıyor.


Advertisement