Topdağı'nda Defile ve Sergi Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Topdağı'nda Defile ve Sergi Heyecanı

Topdağı\'nda Defile ve Sergi Heyecanı

Şanlıurfa Belediyesi Topdağı Kadın Destek Merkezi'nin bayan kursiyerleri tarafından hazırlanmış olan el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

09.01.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Belediyesi Topdağı Kadın Destek Merkezi'nin bayan kursiyerleri tarafından hazırlanmış olan el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, Yenişehir Halk Eğitim Müdürü Ahmet Karavelioğlu, belediye birim amirleri ve mahalle sakinlerinin de katıldığı etkinlikte kursiyerlerin hünerleri sergilendi.

Sergi açılışının ardından Topdağı Kadın Destek Merkezi'nce bölgede yürütülen faaliyetlerin bir sunum eşliğinde aktarıldığı programda miniklerin koro konseri beğeniyle dinlendi. Urfa türkülerinin yanı sıra popüler türküleri seslendiren koro büyük alkış aldı.

Merkezde açılan okuma yazma kursuna katılarak okuma ve yazmayı öğrendiğini ifade eden Kursiyer Muhsine Kaya, "Daha önce okuma ve yazmayı bilmiyordum. Topdağı'nda böyle bir merkez açıldığını söylediklerinde merkeze geldim. Okuma yazmayı öğrendim. Otobüse binerken hastaneye gittiğimde zorlanıyordum. Ancak şimdi tek başıma hastaneye gidiyor otobüse biniyorum. Allah Başkanımız Fakıbaba'dan razı olsun" dedi.

İlkokul 1. sınıftan sonra okumaya ara veren ancak Topdağı Kadın Destek Merkezi hocaları sayesinde şimdi ortaokula giden Necla Çiftçi isimli kursiyer ise, "Okuma yazmayı bilmiyordum. Tek abc'yi çözmüştüm. Hep okuma hevesim vardı. Topdağı'nda böyle bir merkez açıldığını söylediklerinde merkeze geldim kayıt oldum. 2. kademe kursu belgemi burada aldım. Şimdi ortaokula gidiyorum. Ayrıca bilgisayar kursuna devam ediyorum" diye konuştu.

Kursiyerlerin duygu ve düşüncelerinin ardından defileye geçildi. Kursiyerlerin kendi elleriyle ürettikleri birbirinden güzel giysilerin sergilendiği defilede, podyuma çıkan miniklerin performansı da büyük takdir topladı.

Deflenin ardından miniklerin kreş gösterisi büyük alkış aldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Topdağı'nda Defile ve Sergi Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement