Tophane Parkındaki Silahlı Kavgayla İlgili Dava - Son Dakika
Yerel

Tophane Parkındaki Silahlı Kavgayla İlgili Dava

Bursa'da, temmuz ayında tarihi Tophane Parkında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili tutuklanan iki sanığın yargılanmasına başlandı.

12.11.2015 12:58  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, temmuz ayında tarihi Tophane Parkı'nda çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili tutuklanan iki sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Rıdayettin Serbest ve oğlu Erkan Serbest ile tarafların avukatları katıldı.

Sanıklardan Rıdayettin Serbest, maktul Tacettin Başoral'ın oğluna tabancayla ateş ettiğini söyledi.

Oğlunun yaralanıp yere düştüğünü ve "Hakkını helal et baba" dediğini anlatan Serbest, bunun üzerine kendini kaydedip tabancayla Başoral'ın kafasına ateş ettiğini belirtti.

Erkan Serbest ise bir kişinin kendisine doğru ateş ettiğini görünce tabancasıyla karşılık verdiğini, göğsünden vurulduğunu o anda anlayamadığını dile getirdi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianamede, Rıdayettin Serbest'in 23 yıl, Erkan Serbest'in ise müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Olay

İnegöl ilçesinde, mobilya üretimiyle uğraşan Rıdayettin ve oğlu Erkan Serbest, müteahhit Engin Hacılar ile atölye yapımı için anlaşmıştı. Taraflar, aralarında çıkan anlaşmazlığı konuşmak üzere 13 Temmuz'da Tophane Parkı'nda buluşmuştu. Buluşma yerine Rıdayettin ve Erkan Serbest'in yanı sıra Engin Hacılar ile iki arkadaşı da gelmişti.

Taraflar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tabancalarla ateş eden iki kişiden Erkan Serbest göğsü, Hacılar'ın arkadaşı Tacettin Başoral da bacağından yaralanmıştı. Baba Serbest, vurulup yere düşen oğlu Erkan Serbest'in tabancasını alıp Başoral'ın kafasına ateş etmişti. Muradiye Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Başoral kurtarılamamıştı. Rıdayettin Serbest, oğlunun yanında ambulansla gittiği hastanede, Erkan Serbest de tedavisi tamamlanınca tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tophane Parkındaki Silahlı Kavgayla İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement