Tophane Parkı'ndaki Silahlı Kavgayla İlgili Davada Karar - Son Dakika
Güncel

Tophane Parkı'ndaki Silahlı Kavgayla İlgili Davada Karar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde geçen yıl temmuz ayında tarihi Tophane Parkı'nda bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili yargılanan kişi 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, oğlu beraat etti.

20.01.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde geçen yıl temmuz ayında tarihi Tophane Parkı'nda bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili yargılanan kişi 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, oğlu beraat etti.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu yargılanan baba Rıdayettin ve oğlu Erkan Serbest ile taraf avukatları katıldı.

Söz alan Rıdayettin Serbest, "Ben katil değilim. Bizi kumpasa getirdiler. Oğlumu gözümün önünde öldürmeye kalkıştılar. Takdiri mahkemeye bırakıyorum" dedi.

Erkan Serbest ise babasının kendini ve kardeşlerini iyi yetiştirdiğini belirterek, "Olay yerine bizi ikna ederek konuşmaya götürdüler. Bize kumpas kurdular. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, önce 15 yıl hapis cezası verdiği Rıdayettin Serbest'in cinayeti tahrik altında işlediğine kanaat getirip, duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak cezayı 12 yıl 6 aya düşürdü.

Kasten adam öldürmek suçundan beraatine karar verilen Erkan Serbest'in ise ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 10 ay hapis cezasıyla birlikte tahliyesine hükmedildi.

Öte yandan, olay sırasında taraflar arasında imzalanan senedi yırttığı belirtilen Abdulhakim Yılmaz'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Olay

İnegöl ilçesinde mobilya imal eden Rıdayettin ve oğlu Erkan Serbest, müteahhit Engin Hacılar ile atölye yapımı için anlaşmıştı. Taraflar, aralarında çıkan anlaşmazlığı konuşmak üzere 13 Temmuz 2015'te Tophane Parkı'nda buluşmuştu. Buluşma yerine Rıdayettin ve oğlunun yanı sıra Engin Hacılar ile iki arkadaşı da gelmişti.

Taraflar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tabancalarla ateş eden iki kişiden Erkan Serbest göğsü, Hacılar'ın arkadaşı Tacettin Başoral da bacağından yaralanmıştı. Baba Serbest, vurularak yere düşen oğlunun tabancasını alıp Başoral'ın başına ateş etmişti.

Muradiye Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Başoral kurtarılamamıştı. Rıdayettin Serbest ve hastanedeki tedavisinin ardından oğlu Erkan Serbest tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tophane Parkı'ndaki Silahlı Kavgayla İlgili Davada Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement