Toplam Kalite Yönetimi'nde Dereceye Giren Okul ve Kurumlar Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Toplam Kalite Yönetimi'nde Dereceye Giren Okul ve Kurumlar Ödüllendirildi

Toplam Kalite Yönetimi\'nde Dereceye Giren Okul ve Kurumlar Ödüllendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Toplam Kalite Yönetimimi Uygulamaları Eğitimde Kalite Ödülü' kapsamında Edirne'de yapılan yarışmada dereceye giren okul ve kurumlar, Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen törenle...

20.03.2013 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Toplam Kalite Yönetimimi Uygulamaları Eğitimde Kalite Ödülü' kapsamında Edirne'de yapılan yarışmada dereceye giren okul ve kurumlar, Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Eğitimde kaliteyi arttırmak ve öğrencilerin başarısını arttırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge gereği İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Türkiye genelindeki illerde düzenlenen 'Toplam Kalite Yönetimimi Uygulamaları Eğitimde Kalite Ödülü' yarışmasının 2011-2012 eğitim-öğretim yılının Edirne sonuçları belli oldu. Yapılan değerlendirme sonucu kurum kategorisinde Uzunköprü Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Uzunköprü Ergene İlkokulu ikinci, Keşan İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi de üçüncü oldu. Ekip kategorisinde ise Merkez Meriç İlköğretim Okulu birinciliği, Uzunköprü 80'inci Yıl Anaokulu ikinciliği, Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol Kız Teknik ve Meslek Lisesi de üçüncülüğü elde etti.

Teşvik ödülü dalında ise Uzunköprü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Uzunköprü Kırcasalih İlkokulu, Uzunköprü Mehmet Arif Dilmen Ticaret Meslek Lisesi, Uzunköprü Anadolu Lisesi, Keşan Rasim Ergene İlkokulu ödüle layık görüldü.

Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen ödül töreni öncesi açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şaban Arda; kaliteli hizmet, yüksek kalite gibi kavramlarla karşılaşmanın kalitenin önemini gösterdiğini belirterek, "Kalite, kusursuzluk arayışının sistemli çalışmasıdır" dedi.

Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner ise yaptığı konuşmada; "Çağımıza; uzay, atom, bilgi çağı deniyor. İsim vermekte zorlanıyoruz. Yaşadığımız çağa kalite çağı da diyebiliriz" ifadelerine yer verirken bilginin çoğalmasıyla birlikte bilgi kirliliğinin de çoğaldığını vurguladı.

VALİ YARDIMCISI ASLANER'İ KIZDIRAN TEŞEKKÜR METNİ

Aslaner, daha sonra kurum kategorisinde birinci olan Uzunköprü Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne ödülünü vermek için sahneye çıktığında, kurumlar kategorisinde ikinci olan Uzunköprü Ergene İlkokulu'nun sunumundaki bir ifadeyi eleştirdi. Sunumun tekrar yayınlanmasını isteyen Vali Yardımcısı Aslaner, sunum sonunda yapılan teşekkür metninde komisyon üyelerine teşekkür edilmesini eleştirerek, "Komisyon üyeleri yerine bu ödülü almanızı sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etmeniz daha anlamlı olurdu" dedi.

Aslaner'in konuşmasının ardından dereceye giren okul ve kurumlara ödülleri verildi. Flama teslimi ile son bulan törene Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Hadi Nevruz, Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Arda ile çok sayıda öğretmen ve idareci katıldı.

(ORA)

20.03.2013 12: 47: 40

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toplam Kalite Yönetimi'nde Dereceye Giren Okul ve Kurumlar Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement