Toplu Dua Ederek Tezgah Başına Geçiyorlar - Son Dakika
Yerel

Toplu Dua Ederek Tezgah Başına Geçiyorlar

Her perşembe Kepsut ilçesinde kurulan pazardaki esnaf, tezgahlarını hazırladıktan sonra satışlara başlamadan toplu duaya katılıyor "Duayla açılan pazar yeri olarak" nitelenen Kepsut Pazarı'nda esnaf da vatandaşlar da bu uygulamadan memnuniyet duyuyor Belediye Başkanı Cankul: "Pazarın hareketli ve bereketli.

23.01.2015 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEYHAN KIRICI - Kepsut ilçesinde her perşembe kurulan pazarda satışlar, 5 yıldır emekli imam öncülüğünde toplu edilen duanın ardından başlıyor.

Pazar yerinde geceden kurulmaya başlanan tezgahlar, sabahın erken saatlerinden itibaren meyve, sebze, tekstil, kuruyemiş, nalbur, sepet gibi ürünlerle doluyor.

Tezgahlarını satışa hazır hale getiren esnaf, gelenekselleştirilen toplu duaya katılıyor. Her perşembe saat 09.00'da emekli bir imam öncülüğünde dua edilmesinin ardından tezgahlarının başına geçen esnaf, satışlarına başlıyor.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu pazarın kendileri için önemli bir ticaret merkezi olduğunu söyledi.

Bereketli bir ticaret için işe Besmele ile başladıklarını dile getiren Cankul, şöyle konuştu:

"İlçemizin nüfusu 25 bin, bunun yaklaşık 13 bini pazar yerine geliyor. Kırsalımızda yaşayan 18 bin vatandaşımız da alışveriş için buraya geliyor. Bütün giyim, kuşam, gıda alışverişlerini buradan yapıyorlar. Yani burası ilçemiz için ticaretin döndüğü yer. Pazarın hareketli ve bereketli olması için esnafla her perşembe ticarete Besmele ve duayla başlıyoruz. Bunu geleneksel hale getirdik. 190 esnafa ait 239 tezgahın bulunduğu pazarda, esnaf da müşteriler de uygulamadan memnun. Esnaf, 'Aklımıza gelmeyen bir şeyi siz yaptınız, çok teşekkür ederiz' diyor. 'İşimize duayla başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz' diyorlar."

Pazar esnafından Salih Hacı da 25 yıldır pazarlarda satış yaptığını anlattı.

Kepsut Pazarı'nda işe duayla başlamanın farklılığını yaşadığını bildiren Hacı, "Haftada 5 farklı pazarda tezgah kuruyorum. Diğerlerinden ayrı olarak bu pazarda işimize duayla başlıyoruz. Kepsut Pazarı bizim için çok anlamlı hale geliyor" dedi.

Ahmet Koç ise Kepsut'u, 'duayla açılan pazar yeri' olarak andıklarını ifade etti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toplu Dua Ederek Tezgah Başına Geçiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement