Tuncelili Aileler, Toplu Mezarlardan Çıkarılan Kemikleri Böyle Teslim Aldı - Son Dakika
Güncel

Tuncelili Aileler, Toplu Mezarlardan Çıkarılan Kemikleri Böyle Teslim Aldı

Tunceli'nin Hozat ilçesinde toplu mezar kazısında bulunan kemikler, DNA testlerinin tamamlanmasının ardından çuvallar içinde ailelerine teslim edildi.

13.04.2016 15:14  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Hozat ilçesinde toplu mezar bulunduğu iddiaları üzerine yapılan kazılarda çıkarılan kemikler, DNA testi işlemlerinin yapılmasının ardından ailelere teslim edildi. Kemiklerin, 4 Mayıs'ta defnedileceği belirtildi.

KEMİKLERİ YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 1938'de öldürüldüğü ileri sürülen 24 kişiye ait toplu mezar bulunduğu iddiaları üzerine savcılık talimatıyla 2015 yılında yapılan kazı çalışmasında bulunan ve DNA testi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilen insan kemikleri, işlemlerin tamamlanmasının ardından ailelere teslim edildi.

Tuncelili Aileler, Toplu Mezarlardan Çıkarılan Kemikleri Böyle Teslim Aldı

"KAZIDA İNSAN KEMİKLERİNE RASTLADILAR"

1938'de öldürülen Turabi Baran'ın ailesinin avukatı Cihan Söylemez, ailenin toplu mezar alanının tam olarak nerede olduğunu bilmeden Hozat ilçesine bağlı Karabakır köyü Sekesure mevkisinde yapılan kazı çalışmasında insan kemiklerine rastlaması üzerine Hozat Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını anımsattı.

Tuncelili Aileler, Toplu Mezarlardan Çıkarılan Kemikleri Böyle Teslim Aldı

"KEMİKLERİN BİR KISMI ÇOCUKLARA AİT"

Bunun üzerine 14-15 Nisan 2015 tarihlerinde kazı çalışması yapıldığını hatırlatan Söylemez, "Bu 1938 olaylarına ilişkin Türkiye Cumhuriyeti tarafından yargısal boyutuyla yapılan ilk resmi kazıydı. Bu resmi kazı sırasında, oradan çok sayıda insana ait kafatası ortaya çıktı. İnsan kemikleri ortaya çıktı. Bu insan kemiklerinin bir kısmının çocuklara ait olduğu anlaşıldı. Aynı zamanda çeşitli takılar, muhtarlık mührü olmak üzere araç gereçler çıktı. Buradan şunu ifade etmek gerekiyor, adli tıp sonuçlandı bugün insan kemikleri aileye iade edildi" dedi.

Tuncelili Aileler, Toplu Mezarlardan Çıkarılan Kemikleri Böyle Teslim Aldı

"KEMİKLER 4 MAYIS'TA TOPRAĞA VERİLECEK"

Teslim edilen kemiklerin 4 Mayıs'ta toprağa verileceğini ifade eden Söylemez, "Hukuki süreç şu anda bitmedi. Yeni bir hukuki süreç başlayacak. Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e başvurularımız olacak. Hukuki mücadele bugüne kadar olumlu ve pozitif gelişti. Bundan sonrada gelişeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Tuncelili Aileler, Toplu Mezarlardan Çıkarılan Kemikleri Böyle Teslim Aldı

"ALTI TORBA KEMİK TESLİM EDİLDİ"

Turabi Baran'ın torunu Hüseyin Baran ise, "Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı götürdükleri altı torba kemik bulgularını bize teslim ettiler. Altı torbayı bugün köyde uygun bir yerde koruma altına alıp 4 Mayıs günü defnedeceğiz" ifadelerinde bulundu.

Tuncelili Aileler, Toplu Mezarlardan Çıkarılan Kemikleri Böyle Teslim Aldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tuncelili Aileler, Toplu Mezarlardan Çıkarılan Kemikleri Böyle Teslim Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Diyarbakırlı: alevi nedir biri bana iza etsin 4 20 Yanıtla
  • alevi vatandaş: Yapılanları zaten hiç onaylamiyorum allahın verdiği canı allah alır. Fakat surda yazılanları okuyorumda yani bu memleketi karıştırmak isteyen dış güçler birazda daha zorlarlarsa bizi birbirimize kırdıracaklar yazık yorum yaparken dikkat edin bu düşmanlık niye .bu vatana hainlik yapan kim olursa olsun vatan haini dir bunun başka açıklaması yok ama bilmeden yanlış yorumlar ordaki yaşayan insanlari üzer bu vatan hepimizin. 21 1 Yanıtla
  • UYUMAYIN...Herkes kardeş el ele verin.: Bir çok yorumu okudum aklıma gelen ilk şey bölünme.sen kürtsün o alevi sen ermenisin yok ben ülkücü.Neden düşmansınız birbirinize kim yaptı.Sizi yönetenler sizden ne istiyor?Önce mezapotamyada kardeş kardeşi katletti.sonra üst üste müslüman toplumun ,ailelerin evine yuvasına girdi.Sizleri beni sömürdü.Yıl olmuş 2016 oyuna devam İşid şimdilerde top koşturuyor.Ülkücü zihniyeti allah,vatan,asker,başka bişey bilmez.Kürtü pkk,terorist yada sosyalist.Alevisi ezilmiş,dinsiz,sesi çıkmaz ölücem korkusu.. 12 1 Yanıtla
  • vatandaş: alevi vatandaşlar bakın görün chp nin size neler yaptığını. 6 7 Yanıtla

Advertisement