Toplu Taşıma Araçlarına Acil Durum Butonu Konulacak - Son Dakika
Ekonomi

Toplu Taşıma Araçlarına Acil Durum Butonu Konulacak

Buton, yolcunun kolayca erişebileceği bir noktada bulunacak. Araçlara, takip için GPS, iç ve dış kamera ve kayıt cihazı da kurulacak.

02.02.2016 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek şiddet olaylarına karşı, bu araçlara "acil durum butonu" koymayı zorunlu hale getirmeye hazırlanıyor. Çalışmanın, 11 Şubat 2015'te Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, bindiği minibüsün şöförünün tecavüz girişimine direndiği için öldürülmesinin ardından başlatıldığı öğrenildi. Buton, yolcunun kolayca erişebileceği bir noktada bulunacak.

ARAÇLARA KAMERA

Araçlara, takip için GPS, iç ve dış kamera ve kayıt cihazı da kurulacak. Bir tehlike anında yolcu, butona basarak sinyal verecek; GPS üzerinden ilgili aracın konumuna ulaşılacak. Güvenlik güçleri, harekete geçecek ve olaya müdahale edecek.

ŞÖFÖRE UYARI SİSTEMİ

Bakanlık, şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde sıkça karşılaşılan yangın sorunu için de düzenleme yapıyor. Araçlara yangın algılama ve alarm sistemleri kurulacak. Şoför için sesli ve ışıklı uyarı sistemi olacak. Yangın algılama ve alarm sistemi, hem trafikte seyreden hem de yeni imal edilecek araçlar için zorunlu olacak. (Kaynak:Habertürk)

Toplu Taşıma Araçlarına Acil Durum Butonu Konulacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Toplu Taşıma Araçlarına Acil Durum Butonu Konulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • ....: dolmuslari kaldirin sorun kalmaz 26 2 Yanıtla
  • adem: GEC KALINMIŞ COK DOĞRU KARAR hele serfaiz sapığın bu kadar cok olduğu ülkede 22 1 Yanıtla
  • Ahmet: Hukumet yine para getirecek bisey bulmus 4 11 Yanıtla
  • Haremlik, selamlık şart.: BİZİM BU MİLLET DURACAK BUTONU ZANNEDER İKİDE BİR BASAR YA DA GEREKSİZ YERE BASARLAR DİKKATE ALINMAMAYA BAŞLAR ŞOFÖRLERİ DAHA DİKKATLİ SEÇMEK DAHA UYGUN BİR ÇÖZÜM SANKİ. 10 0 Yanıtla
  • sevgi: acil durum butonu olsun ama öncelikle caydırıcı ceza şart, bir tanesini idam edin bakın bakalım yapabilirler mi 9 0 Yanıtla
  • sert kanuncu: güzel uygulama iyi olur bu hükümet arada bir iyi şeyler de yapıyor 7 0 Yanıtla
  • Göktan ÇAKIR: Bu uygulama yürürse bende bu ülkeyi ayakta alkışlarım...!!! 6 0 Yanıtla
  • seco: belaltida bi yere kadar 1 2 Yanıtla

Advertisement