Toplu Taşıma Şoförlerine "Sertifika" Geliyor - Son Dakika
Yerel

Toplu Taşıma Şoförlerine "Sertifika" Geliyor

Toplu Taşıma Şoförlerine "Sertifika" Geliyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, asabi şoförlerin yanı sıra kentte uyuşturucu bağımlılarının bile dolmuş şoförlüğü yaptığını savunarak, içerisinde psikolojik testlerin de bulunduğu detaylı bir eğitimle şoförleri sertifikalandıracaklarını açıkladı.

30.12.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, asabi şoförlerin yanı sıra kentte uyuşturucu bağımlılarının bile dolmuş şoförlüğü yaptığını savunarak, içerisinde psikolojik testlerin de bulunduğu detaylı bir eğitimle şoförleri sertifikalandıracaklarını açıkladı. Proje çalışmalarına başladıklarını belirten Sözlü, "Böylece şoförlerin fiyatı da artacak" diye konuştu.

Atlı Spor Kulübü'nde basın mensuplarıyla bir araya giren Başkan Hüseyin Sözlü, görev yaptığı 9 aylık sürecin değerlendirmesini yaptı.

Belediye bütçesinin yüzde 50 fazlası bir borç yükü içinde olduklarını dile getiren Başkan Hüseyin Sözlü, kendilerinin 9 aylık süreçte 60 milyon TL borçlandığını ve bunun 14 milyon TL lirasının iş makina takviyesine, kalan büyük çoğunlukta tutarın ise emekli işçilere yapılan ödemelere harcandığını ifade etti.

"2015'TE KÖY VE KASABALARIN PROBLEMLERİ BİTECEK"

Kentte vaadettikleri projelerin ete kemiğe büründüğünü ancak yeni Büyükşehir Yasası sayesinde görev alanına giren köylerin sorunlarıyla ilk defa yüzleştiklerini kaydetti. Göreve geldikleri 9 aylık süreçte köylere 500 kilometrelik yol ihalesi yaptıklarını ve çoğunun da tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Sözlü, yapılan yolların en az 10 sene kullanılacağını ve 2015 yılı sonuna kadar köylere bin kilometre daha yol inşa edeceklerini vurguladı. Hala içme suyu şebekesi olmayan köylerin de varlığına dikkat çeken Başkan Sözlü, 2015 yılı içerisindeki tüm köy ve kasabaların ana ulaşım arterlerindeki problemleri bitireceklerini anlattı.

"GAZETECİLER 'TAM DESTEK' ÜSLUBUNA GİTTİLER"

Yeni Çağ Gazetesi Yazarı Selcan Taşçı'yı ekiplerine dahil ettiklerini belirten Başkan Sözlü, Taşçı'nın, kendisinin yeni basın danışmanlarından biri olduğunu açıkladı. Basın camiasına yönelik açıklamalarda bulunan Sözlü, doğru üslup kullanıldığı sürece basının kendisine yönelik eleştirilerinden rahatsız olmadığını anlattı.

Maksadını aşan ifadelerin hoş görüntü vermediğini vurgulayan Başkan Sözlü, "Tabii diğer gazeteciler de biliyor, Adana basınında kimseden şikayetçi değilim, varolanları herkes biliyor; ifade etmeye gerek yok zaten ama 'gazeteciyim' denildiğinde bile, gazetecilerin kendi aralarında o tarafa ayırdığı değerler var. Son dönemde üzülerek söylüyorum ki, gazetecilerin de sendikacıların da bir kesimi hafif üsluptan çıkıp 'Tam destek' üslubuna gitmiştir" diye konuştu.

KÖYLERİN İMAR BÜTÇESİ BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİNDEN

Kente yönelik yatırım ve çözüm önerilerine yönelik projelerinden de bahseden Başkan Hüseyin Sözlü, kent estetiğine yakışacak köprüler ve Adana'ya sembol olup ulaşımı yakın vadede çözecek kavşaklar üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Kente bağlı köylerin hiçbirinin imarı olmadığını ve bu düzenlemeleri yapacaklarını belirten Başkan Sözlü, ilçe belediyelerinin bu düzenlemeleri yapacak maddi imkanları olmadığı için tüm masrafları kendilerinin üstleneceklerini açıkladı. Başkan Sözlü, siyasi parti fark etmeksizin tüm belediye başkanlarıyla birlikte sorunlara karşı beraber çalıştıkları mesajını verdi.

Kamuoyunun 'Karnıyarık' diye tabir ettiği 'battı-çıktı'nın bulunduğu Turhan Cemal Beriker Bulvarı ile Dörtyol'un kesiştiği bölümdeki trafik karmaşasına da değinen Sözlü, 2015 yılında bulvarın 26 kilometrelik kısmını devralacaklarını ve Karnıyarık'ın üzerini kapatıp, yan yolları da genişleteceklerini söyledi. Başkan Sözlü, kente, estetiği bozacak yeni karnıyarıklar yapmayacaklarının altını çizdi.

"AÇILAN BULVARLAR ULAŞIMI RAHATLATACAK"

Adnan Menderes Bulvarı'na alternatif olarak, kentsel dönüşümün başlatılacağı Göl Mahallesi'nden paralel bir cadde açılması üzerine çalıştıklarını söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, Kozan Yolu ile Mithat Özsan Bulvarı paraleline de yeni bir bulvar açılarak ulaşımın rahatlatılacağını anlattı.

"2015 yılında projeleri teker teker göreceksiniz" diyen Başkan Sözlü, 2015 yılında trafiğin ciddi oranda rahatlatılmasına yönelik çalışmaların tamamlanacağını ifade etti.

Kente ve kentliye birçok sorunlar oluşturan toplu taşıma araçları ve toplu taşıma aracı şoförlerine de değinen Başkan Sözlü, hazırlıklarına başladıkları projeye vurgu yaparak "Şoförlerin hepsini sertifikalandıracağız" diye konuştu.

Psikolojisi bozuk ve hatta uyuşturucu bağımlılarının dahi minibüs şoförlüğü yapabildiğine dikkat çeken Başkan Sözlü, "Kavga çıkmış, gelmiş dolmuş şoförü. Şoförlük yapan herkesi sertifikalandıracağız. Neymiş, cezaevinden çıkmış, denetimli serbestlik kapsamında, müptela, 'Niye onu çalıştırıyorsun' diyoruz, 'Ucuz' diyeymiş. Adana'da dolmuş şoförünün fiyatı da artacak. Psikolojik testler de yapacağımız tamamen donanımlı bir eğitim olacak. Kendi şoförlerimize zaten bu eğitimleri veriyoruz ancak dolmuşlara da mutlaka bu düzenlemeyi getireceğiz" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toplu Taşıma Şoförlerine 'Sertifika' Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement