Toplu Taşımada Haksız Rekabet Yapıldığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Toplu Taşımada Haksız Rekabet Yapıldığı İddiası

Fethiye'nin turistik Ölüdeniz Mahallesi'nde otel ve plajlara servislerle turist taşınmasının haksız rekabete yol açarak kooperatife bağlı dolmuş ve taksi esnafını mağdur ettiği ileri sürüldü.

18.07.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'deki Ölüdeniz Mahallesi'nde otel ve plajlara turist taşıyan servislerin haksız rekabete yol açtığı iddia edildi.

S.S. 22 No'lu Ölüdeniz Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, Ölüdeniz'de kooperatiflerinin güzergahından bulunan otel ve yollardan müşteri alarak plajlara götüren servislerin kaçak yolcu taşıdığını ileri sürdü.

Servislerin, kooperatif üyelerini mağdur ettiğini savunan minibüsçüler, Kumburnu Tabiat Parkı girişinde toplanarak duruma tepki gösterdi.

Ölüdeniz Dolmuş Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Erbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kooperatif olarak 54 dolmuş ve 71 taksi ile hizmet verdiklerini söyledi.

Turizm sezonunda servislerle yapılan taşıma ile haksız rekabet oluşturularak üyelerinin mağdur edildiğini savunan Erbaş, şöyle konuştu:

"Bu haksız kazancın önlenmesi için mahallemize hizmet eden dolmuş ve taksilerin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Bugüne kadar birçok yere bu konuyu ilettik ama hiçbir geri dönüş olmadı. Yetkililerin acilen bu konu ile ilgilenmelerini rica ediyoruz."

"Esnafın sabrı kalmadı"

Fethiye Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu ise şoför esnafının yıllardan bu yana aynı sıkıntıyı yaşadığını ifade etti.

Herhangi bir ticari taşıma belgesi olmayan araçların yerli ve yabancı turistleri plajlara taşıyarak kooperatife bağlı esnafın ekmeğiyle oynadığını belirten Topçu, şunları söyledi:

"Bu durum sadece Ölüdeniz'de değil, ilçemizin hemen hemen tüm turizm noktalarında yaşanmaktadır. Konu ile gerekli şikayetlerimizi Muğla Valiliğine, Fethiye Kaymakamlığına ve diğer yetkililere bildirdik. Fakat, henüz konu ile ilgili bir çalışma yapıldığını göremedik. Şoför esnafının artık dayanacak sabrı kalmadı. Eğer sesimizi duyan olmazsa daha değişik şekillerde seslerimizi duyuracağız. Hiç kimsenin sabrı kalmadı."

"Haksız kazanç yok"

Ölüdeniz'deki bir otelin yetkilisi Muzaffer Konakçı da Ölüdeniz dolmuşlarının bölgelerindeki son durak olan güzergahlarını tamamlamadığını savundu.

Konakçı, dolmuşların Hisarönü ve Ovacık'taki otellerden plajlara yolcu almak için güzergahları dışına çıkamayacağını, çıktıkları takdirde yasalara aykırı bir durumun ortaya çıkacağını ifade etti.

Ölüdeniz'deki plaj işletmelerinin transfer araçlarının taşıma hizmetini yasal belge ve denetlemeler altında yaptığını anlatan Konakçı, "Burada plaj işletmeciliği yapan tüm arkadaşlarımızın taşımada kullandığı araçların ve şoförlerin belgeleri tamdır. Zaten belgeler eksik olsa Jandarma Trafik Timi bu araçların çalışmasına izin vermezler" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toplu Taşımada Haksız Rekabet Yapıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement