Toplu Taşımaya Nefes Aldıracak Proje - Son Dakika
Güncel

Toplu Taşımaya Nefes Aldıracak Proje

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kent trafiğiyle ilgili tüm Türkiye'ye örnek olacak bir toplu taşıma projesi için çalışma başlattıklarını bildirdi.

21.07.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kent trafiğiyle ilgili tüm Türkiye'ye örnek olacak bir toplu taşıma projesi için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Başkan Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, il genelini kapsayan çalışmayı bir ay içinde sonuçlandırmayı planladıklarını, hayata geçirilecek çalışmanın Türkiye'de ses getireceğini belirtti.

Projenin oldukça geniş kapsamlı olduğunu ve ilçeleri de kapsadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Ana gayemiz ulaşamadığımız mahallenin kalmaması, verimliliğin artırılması, kaynakların düzgün kullanılması ve ücret politikasına bir standart getirilmesi. Yapacağımız çalışmalardan gelen yük kısmen belediye bütçemizden karşılanacak. Köy köy, mahalle mahalle tüm hatlarda çalışılacak. Planlamayı bitirdikten sonra bir ilçemizi pilot bölge belirleyerek uygulayacağız. Pilot bölge olarak da Tomarza'yı belirledik. Çalışmayı bir ay içinde tamamlayıp Tomarza'da başlatmayı planlıyoruz. Merkezde de çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Burada da bir gövde hat (ana hat) planlayarak en ideal taşımayı yapacağız. Mevcut kaynaklarımızla çok daha seri bir yolculuğa geçeceğiz ve konforu artıracağız."

Şehir merkezi rahatlayacak

Yapılan çalışmayı şemalandırarak, harita üzerinde detaylandıran Başkan Çelik, Kayseri'de çok az sayıda nüfusun bulunduğu 60 civarında yerleşim birimine toplu taşıma yapılamadığını anımsattı.

Bu projeyle ulaşılamayan mahalle kalmayacağına vurgu yapan Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bir standart ve kademeli fiyat uygulaması gelecek. Bir taraftan yol konforunu artıracağız bir taraftan da fiyatlarda standardı getireceğiz. Kayseri'de daha önce yapılan bir çalışmaya göre dakikada 6 otobüs meydana giriyor ve trafiği sıkıştırıyor. Biz gövde hat diye bir hat oluşturacağız. Örneğin şehre batıdan giren tüm otobüsler birkaç yolcu ile de olsa şehir merkezine giriyorlar ve trafiği sıkıştırıyorlar. Biz bir aktarma istasyonu oluşturacağız. Batıdan merkeze 50 otobüs giriyorsa bu rakam 10-15'e düşecek. Kent merkezinde bölgeler arasında da bir ring hattı oluşturarak yolcuları ana gövdeye taşıyacağız. Örneğin İldem-Beyazşehir'de oturan ve çalışmak için OSB'ye gidenler için expres hat uygulaması yapacağız. Bu hatta belki bir iki durakta otobüs duracak. Bu da yolculuk süresini kısaltacak ve kaliteyi artıracak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toplu Taşımaya Nefes Aldıracak Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement