Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika
Yerel

Toplum Yararına Çalışma Programı

Toplum Yararına Çalışma Programı

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aşıcı: "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin kişinin istihdamı sağlanacak"

26.08.2014 12:35  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, "Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP)" kapsamında bin kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

Aşıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Gümüşhane'yi ziyaretinde, kendilerine verilen bilgi sonucunda, Gümüşhane'de bin kişinin istihdamını sağlayacak ödeneğin tahsis edildiğini belirtti.

Tahsis edilen ödenekle ilk etapta belediyelerin taleplerinin karşılanacağını ifade eden Aşıcı, "Belediyelerce hazırlanan ve İl Müdürlüğümüzce uygun görülen çevre temizliği, kamusal alt yapının yenilenmesi, ağaçlandırma ve park düzenlemeleri konulu toplum yararına programlarda çalışmak isteyen işsiz vatandaşlarımızın bizzat kurumumuza müracaat etmeleri gerekmektedir. 27 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında başvuru yapacak olan kişilerin İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli, malul, dul ve yetim maaşı almaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerekmektedir"

Aşıcı, başvuru yapacak kişilerin açık öğretim haricindeki bir okulda okuyan öğrenci olmaması gerektiğini de söyleyerek, "Bunun yanı sıra 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların öncelik hakkı bulunmaktadır. Müracaatların kontenjanlardan fazla olması halinde noter kurası ile asıl listeler belirlenecektir. TYÇP kapsamında bin kişinin istihdamı sağlanacak" diye konuştu. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement