Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika
Güncel

Toplum Yararına Çalışma Programı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında okullarda çalışacaklar kura çekimiyle belirlendi.

04.10.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında okullarda çalışacaklar kura çekimiyle belirlendi.

Yenişehir Mahallesi Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekiminde, kurum ve kuruluş müdürlerinden oluşan 12 kişilik komisyon üyesinin gözetimimde 160 kişilik iş için kura çekimi yapıldı.

Siverek TYÇP Koordinatörü Mesut Kırgın, gazetecilere yaptığı açıklamada, program kapsamında bu yıl Siverek'te 160 kişi çalıştırılacağını söyledi.

Geçen yıla göre sayının düştüğünü anlatan Kırgın, "Bin 500-2 bin arası öğrencisi olan çok kalabalık okullarımız var. Bundan dolayı daha önce geçen sene taşıma merkezlerine, köy okullarına verdiğimiz gibi bu yıl personel veremedik. 160 kişinin çalıştırılacağı kuraya başvuranların sayısı 4 bin 65 kişi. Bunlardan bin 572 kişi bakanlığın sözleşmesi gereği 35 yaş altı erkek olduğu için kuraya dahil olamadı. Geri kalan 2 bin 493 kişi arasında toplamda 160 kişilik kura çekimi yapıldı. Bu kurada ismi geçenlerin tamamı okullarda temizlikçi veya çevre düzenlemesi işlerinde çalışacak. Kurada ismi çıkan vatandaşlarımız, bir aksilik çıkmadığı takdirde inşallah 13 Ekim'de çalışmaya başlayacak." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement