Topluma Kazandırma Projesi - Son Dakika
Yerel

Topluma Kazandırma Projesi

Torbalı Yarı Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda kalan mahkumlar "topluma kazandırma" projesi çerçevesinde bir yandan cezalarını çekerken bir yandan da çalışarak para kazanıyor.

17.06.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Torbalı Yarı Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda kalan mahkumlar "topluma kazandırma" projesi çerçevesinde bir yandan cezalarını çekerken bir yandan da çalışarak para kazanıyor.

Açık cezaevine dönüşen kurumda cezalarını çeken mahkümlar, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Torbalı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında, 50 mahküma çeşitli birimlerde iş verildi.

Açık Cezaevi İş Yurtları Kurumu Müdürlüğü tarafından devralınan cezaevi kantininde 12 mahkum ve 2 gardiyan görev yaparken 2 mahkum yeni açılan otoparkta çalışıyor. Maaş ve sigorta giderleri İş Yurtları tarafından karşılanan mahkumların mesaisi sabah saat 07.30'da başlayıp akşam 17.30'da sona eriyor.

Adliye binasının arkasında yeni açılan oto yıkama servisi adliye personeli ve dışarıdan gelen vatandaşlara da hizmet veriyor. Gerekli malzemeleri İş Yurtları Daire Başkanlığı tarafından temin edilen oto yıkamada 2 mahkum çalışıyor. Mahkumlara Adalet Bakanlığı İşyurtları Daire Başkanlığı'nca belirlenen 6.25 lira günlük ücret ve ayrıca çalıştığı işkolunda elde edilen kardan belli oranda pay ödeniyor.

"Özgür kalınca yeni bir hayat kuracağım"

İşlediği bir suçtan ötürü 14 yıl cezaya çarptırılan, iyi hali nedeniyle açık cezaevine alınan Mehmet Şerif Dallı isimli mahkum, 4 aydır adliye sarayında ayakkabı boyuyor. Bir taraftan cezasını çeken bir taraftan da para kazanarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Dallı, özgür olmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi. 10 yıldır cezaevinde olduğunu kalan 4 yıl 20 günlük cezasının da sabrederek son bulmasını beklediğini belirten Dallı, "Allah'ın izniyle cezamı tamamladıktan sonra 3 çocuğumun yanına gideceğim ve kendime yeni hayat kuracağım. Geçmişi geride bırakacağım" dedi. 48 yaşındaki Dallı, sunulan imkanın çok yararlı olduğunu belirterek, boyacılık yapmaktan hiç şikayetçi olmadığını dile getirdi

Muratbey Mahallesi'nde bulunan Torbalı K2 Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu, şimdiye kadar bilgisayar, okuma-yazma, resim, satranç, seracılık, mozaik taş döşeme, iç mekan çiçekleri yetiştiriciliği ve makrome gibi birçok farklı alanda kurs verdi. Açılan bu kurslar neticesinde ceza evindeki onlarca hükümlü ve tutuklu zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirirken aynı zamanda meslek sahibi de oldu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Topluma Kazandırma Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement