Toprak Koruma Kanunu'ndaki Değişiklik - Son Dakika
Yerel

Toprak Koruma Kanunu'ndaki Değişiklik

Toprak Koruma Kanunu\'ndaki Değişiklik

Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, 15 Mayıs'ta Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Toprak Koruma Kanunundaki değişikliğe ilişkin açıklamada bulundu.

10.06.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, 15 Mayıs'ta Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Toprak Koruma Kanunundaki değişikliğe ilişkin açıklamada bulundu.

Akman, Çarşamba Ovası'nın en büyük sorunları arasında yer alan miras payları nedeniyle tarım arazilerinin küçülmesi konusunun yeni yasa ile son bulacağını ifade etti.

Tarım arazilerinin yeni yasa ile cinslerine göre miras paylaşımında Bakanlığın belirlediği oranlardan daha küçük parsellere bölünemeyeceğine işaret ederek tarımsal arazilerde miras paylaşımında ise önceliğin gelirini tarımsal araziden karşılayan mirasçıya verileceğini belirtti.

Çarşamba Ovası için miras ile birlikte küçülen arazilerin büyük bir sorun olduğunun altını çizen Akman, şunları kaydetti:

"Çarşamba Ovası'nda araziler belirli büyüklüklerin altına düşmüş durumda. Bu da çiftçilerimizin özellikle makineli tarıma geçmelerini zorlaştırıyor ve çiftçilerimizi zarara uğratıyor. Tarımsal anlamda ileri tarım uygulamalarını kullanabilmemiz için arazilerimizin belirli büyüklüklerde olması gerekiyor. Çarşamba Ovası'nda ise bu yıllar içinde miras yolu ile olabildiğinde küçülmüş durumda. Bu yeni yasa ile birlikte arazilerimizin daha küçük parçalara bölünmesinin önüne geçmiş olacağız. Bafra Ovası'nda çiftçilerimiz anlaşarak farklı bölgelerde bulunan tarım alanlarında bütünlemeye gittiler. Çarşamba Ovası'nda da böylesi bir uygulamaya geçebilmemiz için ilk önce Devlet Su İşleri tarafından yapılan sulama drenaj çalışmalarının tamamlanması gerekiyor." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toprak Koruma Kanunu'ndaki Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement