Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında Toprak Koruma Kurulu toplantısı düzenlendi.

01.08.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında Toprak Koruma Kurulu toplantısı düzenlendi.

Valilikteki toplantıya Vali Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, İl Defterdarı Metin Otak, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova Üniversitesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Suat Şenol, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Oktay Karakuş, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Kenan Deniz ile diğer kurul üyeleri katıldı.

Vali Demirtaş ve kurul üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Sarıçam ilçesi Buruk ve Göztepe Mahallesi'nde yapılması planlanan otogar alanı, kapalı ve açık otopark, sosyal ve kültürel donatı alanı hal sahası, itfaiye araç toplama merkezi, otoban bağlantı yolları ve ekmek fabrikası yapımı için, 2 milyon 490 bin metrekare yüzölçümündeki arazinin tarım dışı kullanımını değerlendirdi.

Çukurova'nın, Bakanlar Kurulu tarafından "Büyük Ova" ilan edilebilmesi için istenen Toprak Koruma Kurulu'nun kararı ile diğer konuların görüşüldüğü Toprak Koruma Kurulu toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş'ın, söz konusu alanlarda yerinde incelemede bulunmasının ardından yinelenmek üzere son buldu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement