Toprak Mahsülleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürü Fidancı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Toprak Mahsülleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürü Fidancı Açıklaması

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı, hububat alım döneminde uygulalan randevulu alım sisteminin çok başarılı olduğunu ve üretici tarafından memnuniyet ile karşılandığını söyledi.

16.11.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı, hububat alım döneminde uygulalan randevulu alım sisteminin çok başarılı olduğunu ve üretici tarafından memnuniyet ile karşılandığını söyledi.

Fidancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TMO Tekirdağ Şube Müdürlüğü'nün bu yıl, son 15 yılın en yüksek alımını gerçekleştirdiğini belirterek, "Tekirdağ Şube Müdürlüğümüz ve müdürlüğümüze bağlı Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Muratlı ve Silivri Ajans Amirliklerimiz ile Şarköy Tesisli Ekibimizde hububat alımlarımız randevu sistemi ile başarılı şekilde gerçekleştirilmiştir. Alım dönemi boyunca yaklaşık 204 bin ton peşin ve emanet buğday alımı yapılmıştır" dedi.

Randevulu alım sisteminin, TMO personeli tarafından titizlikle takip edildiğini ifade eden Fidancı, sistem sayesinde üreticilerin istedikleri tarihe randevu alabildiklerini ve sıra beklemeden ürünlerini teslim ettiklerini belirtti.

Fidancı, üreticilere, randevu iptali ve yeniden randevu alma konusunda da destek verildiğini kaydederek, "Hububat alımına başladığımız günden bugüne kadar yaklaşık 9 bin 400 adet randevu gerçekleştirilmiştir. Bu durum üreticilerce son derece memnuniyetle karşılanmıştır" diye konuştu.

Hububat Alım Kampanyası'nda 2015-2016 kapsamında yaklaşık 194 bin ton peşin, 10 bin ton emanet buğday alımı gerçekleştirildiğini belirten Fidancı, TMO'nun kaliteli üretimi teşvik etmek amacıyla, kaliteli buğdaya yüzde 1 ila yüzde 7 arasında prim ödemesi yapıldığını söyledi.

Hububat alımının yoğun olduğu hasat döneminde, TMO personelinin özveri ile çalıştığını, alım süresince mesai kavramı gözetilmediğini belirten Fidancı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Genel müdürlüğümüzün hububat stoklarımızı satışa açmasıyla birlikte, şube müdürlüğümüzce 133 bin ton ekmeklik buğday, 16 bin ton arpa ve 2 bin ton çeltik satışı gerçekleştirilmiştir. Halihazırda Tekirdağ Şube Müdürlüğümüz ve bağlı iş yerlerimizde alım yaptığımız 2015 yılı mahsulü ürünlerle birlikte yaklaşık 169 bin ton hububat stoğumuz bulunmaktadır."

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı da, TMO'nun bu yıl başarılı bir çalışma ortaya koyarak, son 15 yılın en yüksek alımını yapması ve randevu sistemi ile çiftçiye kolaylık sağlamasının üretici tarafından ve bölgede bulunan ziraat odaları ve benzer sivil toplum kuruluşları tarafından memnuniyet ile karşılandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toprak Mahsülleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürü Fidancı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement