Toprak Mahsulleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Toprak Mahsulleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı Açıklaması

Toprak Mahsulleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı Açıklaması

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı, 25 Haziran 2015 tarihinden itibaren randevulu alım sistemi ile yaklaşık 155 bin ton peşin ve emanet buğday alımı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

29.07.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı, 25 Haziran 2015 tarihinden itibaren randevulu alım sistemi ile yaklaşık 155 bin ton peşin ve emanet buğday alımı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı, Tekirdağ'da buğday alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fidancı, randevu sistemi ile alım sezonunun başlatılması konusunda üreticilerden olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, buğday alımlarının TMO personeli tarafından titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Fidancı, 1 buçuk aydır yapılan buğday alımlarının beklenenden fazla olduğunu söyleyerek, "TMO Tekirdağ Şube Müdürlüğümüz ve bağlı Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Muratlı Silivri ajans amirliklerimiz ile Şarköy Tesisli ekibimizde 25 Haziran 2015 tarihi itibariyle randevulu alım sistemi ile hububat alımlarımız başladı. Bu kapsamda cari tarih itibariyle yaklaşık 155 bin ton peşin buğday ve emanet buğday alımı gerçekleşmiştir. 2015/2016 yılı alım sezonu tam randevulu olarak başlamış ve üreticilerden oldukça olumlu tepkiler almıştır. Randevulu alım sistemi TMO personeli tarafından titizlikle takip edilmektedir. Hububat alımları hafta içi ve cumartesi günleri saat 08.00'da başlamakta, son randevu üreticinin ürün teslimi sağlanana kadar alım devam etmektedir. Hububat alımına başladığımız günden bu yana yaklaşık 7 bin 300 üreticimiz randevu alarak ürünlerini teslim etmiştir. Geçtiğimiz dönemlerde hububat alımlarımız günlük ortalama 4 bin 500 – 5 bin ton iken tam randevulu sistem uygulamaya başlamasıyla alımlarımız daha hızlı ve sistemli bir hale geldi. Hasat dönemi boyunca günlük yaklaşık 8 bin ton ürün için randevu verilmekte, günlük alım miktarımız ise ortalama olarak 7 bin 500 ton civarına çıkmıştır" dedi.

"KALİTELİ BUĞDAYA YÜZDE 1-7 ORANINDA İLAVE PRİM ÖDEMESİ YAPIYORUZ"

Fidancı, kaliteli üretimi teşvik amacıyla başlatılan ilave prim uygulamasının bu yıl da devam edildiğini ifade ederek, "TMO olarak kaliteli üretimi teşvik amacıyla ilave prim uygulamamız bu yıl devam etmektedir. Kaliteli buğdaya protein oranına göre yüzde 1-7 arasında ilave prim ödemesi yapılmakta, ürünler artı prim alarak fiyatlamaktadır. Alımın başladığı günden bu yana üreticiler istedikleri tarihe kadar alabilmiş, randevu konusunda üreticilerimizin yaşadığı her türlü problem derhal giderilmiştir. Çağın gerektirdiği tüm yenilikleri üreticilerimizin menfaatine takip eden bir kurumuz" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toprak Mahsulleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement