Toprak suyla buluşuyor çiftçinin yüzü gülüyor - Son Dakika
Güncel

Toprak suyla buluşuyor çiftçinin yüzü gülüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınmanın sağlanması hedefi doğrultusunda Orhaneli'nin Topuk Mahallesi'ne yaptırılan sulama göleti, törenle hizmete açıldı.

11.05.2016 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırsal kalkınmanın sağlanması hedefi doğrultusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhaneli'nin Topuk Mahallesi'ne yaptırılan sulama göleti, törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sulu tarıma geçilmesiyle birlikte dağ bölgesinde ürün çeşitliliğinin artıracağını ve buna bağlı olarak da çiftçilerin refah seviyesinin daha da yükseleceğini söyledi.

Bugüne kadar arı kovanı, buzağı kulübesi, sera naylonu, çöken ağıllara çatı malzemesi, koyun ve yem dağıtımı gibi desteklerle çiftçilerin yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmanın tam anlamıyla sağlanması için tüm ilçelerde önemli yatırımları hayata geçiriyor.

Kırsal kesimden kente göçün önlenmesi ve bölge halkının refah seviyesinin yükselmesi hedefiyle öncelikle çiftçinin gelir artışını sağlayacak projelere ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, suyun olmadığı bölgelerde sulu tarıma geçiş için düğmeye bastı. Büyükşehir sınırlarına yeni dahil olan tüm ilçelerde sulama göleti inşaatlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhaneli'nin Topuk Mahallesi'nde, inşaatına geçtiğimiz yıl başlanan sulama göleti tamamlanarak tarımın hizmetine sunuldu. Bölge çiftçisi için adeta can suyu niteliği taşıyan göletin açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Çiftçinin yüzü gülecek

Yeni Büyükşehir yasasının gündeme girmesinin hemen ardından kırsal kesimdeki çalışmaları başlatan ve bu doğrultuda Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Tarım şirketini kuran Büyükşehir Belediyesi, her ilçenin yapısına özel tarımsal projeleri bir bir devreye almaya başladı.

Susuz topraklara can, ürün eşitliliği artışı ile de kalkınmaya hız verecek olan sulama göletlerini çok önemsediklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Burası da sulu tarımın yapılamadığı en önemli bölgelerden bir tanesi. Halkın ısrarlı isteğiydi. Nihayet çalışmaları tamamladık ve bugün göleti halkın hizmetine açıyoruz. Sulu tarımla birlikte aynı araziden 2-3 çeşit ürün alınabilecek. Böylelikle çiftçimizin de gelirleri artacak. Köylümüz şehre göç etmesin. Kenar mahallelerde yaşamaktansa kendi köyünde kazansın ve bey gibi yaşasın. Yolların yapılmasından, altyapının tamamlanmasına ve üretimin desteklenmesine kadar her alanda projelerimiz devam ediyor. Ürünlerin dünya pazarlarında yer bulabilmesi, ürünlerin ambalajlanması ve pazarlanması noktasında bile biz çalışıyoruz. Yeter ki çiftçimiz daha çok kazansın, daha çok mutlu olsun. Bugüne kadar konuşulup, yapılamayanlar artık bir bir yapılıyor. Topuk sulama göleti çiftçiye, Orhaneli'ye hayırlı olsun" dedi.

Başkan Altepe, şuana kadar 1.2 milyon TL harcanan göletin ardından sulama sistemlerinin de kısa sürede tamamlanıp, hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

Büyükşehir tam kadro Topuk'ta

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, "Kime oy vereceksiniz diye gelmedik. Seçimden seçime gelip nutuk atıp giden insanları çok gördük. Bakın en yakın seçime 3 yıl var ama Büyükşehir Belediyesi tam kadro Topuk köyünde. Daha neler yapabiliriz? Sulamayı ne zaman başlatabiliriz? Başka ne eksikleri var diye düşünüyoruz. Başkanımıza Orhaneli halkı adına teşekkürlerimi iletiyorum. Büyükşehir yasasından sonra daha da güçlü olduk. Niye arkamızda Büyükşehir Belediyesi var? Daha kapasiteli ve teknik açıdan daha güçlü kadrolar var yanımızda. Yapamayacağımız iş ve mazeretimiz yok. Yapılabilecek ne varsa bizden isteyin" diye konuştu.

Topuk Mahallesi Muhtarı İbrahim Hakkı Kaya da 25 yıllık hayali olan göleti bölgeye kazandırması nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Topuk-Der Başkanı Yusuf Özdemir ve Muhtar Kaya, bölgeye hizmetleri nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Toprak suyla buluşuyor çiftçinin yüzü gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement