Toprak: Terörün failleri Batılılardır - Son Dakika
Güncel

Toprak: Terörün failleri Batılılardır

Toprak: Terörün failleri Batılılardır

Köklü Değişim Dergisi, son günlerdeki patlamalarda hayatını kaybeden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldı ve basın açıklaması yaparak katliamları kınadı.

28.08.2016 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köklü Değişim Dergisi tarafından, Van, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep ve son olarak Cizre'deki patlamalarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve basın açıklamasıyla yaşanan olaylar kınandı. Cuma namazı sonrası Dergah Camii önünde Köklü Değişim Dergisi tarafından düzenlenen gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasına katılan grup, 'Biz ümmetiz, teröre karşı tek yüreğiz, ABD gitsin terör bitsin' pankartını açtı. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından grup adına basın açıklamasını Köklü Değişim Derneği Yazarı Cahit Toprak yaptı. Toprak, "Kardeşlerim. Bugün burada Van'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da, Gaziantep'te, Cizre'de Halep'te ve Gazze'de katledilen Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak için toplandık. Bugün burada tek bir ümmet olduğumuzu ve bizi birleştiren tek unsurun İslam olduğunu göstermek için toplandık. Bugün burada hain terör olaylarının gerçek faillerinin sömürgeci Batılılar olduğunu haykırmak için toplandı" dedi.

'MENFAATLERİ İÇİN YAPAMAYACAKLARI KATLİAM YOKTUR'
"Ülkemizde ve İslam coğrafyasında meydana gelen terör olaylarının, katliamların ve tüm bu kokuşmuşluğun asıl müsebbibi, demokrasi ve laiklik esasına kurulu olan kapitalist devletlerdir" diyen Toprak, "Dolayısıyla tüm bu terör olaylarının azmettiricileri, kapitalist sömürgeci Batılı devletlerdir. Yani Amerika'dır, İngiltere'dir, Rusya'dır, Fransa'dır, Çin'dir ve diğer sömürgeci devletlerdir. Zira bu emperyalist devletlerin kendi menfaatleri için yapamayacakları katliamlar ve girişemeyecekleri iğrençlikler yoktur. Osmanlı Hilafet Devleti'nin yıkılmasından sonra yeryüzü, bu kâfir devletlerin tahakkümü altına girmiş ve dünya adeta bir kan gölüne çevrilmiştir. İslam'a ve Müslümanlara düşmanlıkta birbirleri ile yanşan bu Batılı devletler, yerli işbirlikçileri eliyle Müslümanlara karşı her türlü zulmü ve saldırıyı desteklemişlerdir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve yıllardır ülkemizde meydana gelen terör olayları, bizatihi onların tertiplediği olaylardır, öyleyse neden halâ reel politik ve siyasi konjonktür hesaplan yapılarak düşmanlarımızla dostluk kurulmaktadır. Hangi akıl, hangi vicdan ve hangi sorumluluk sahibi kişi, vatandaşlarının katilleriyle dost ve müttefik olabilir?" diye konuştu.

'HER GÜN YENİ BİR KATLİAM YAŞANIYOR'
Kur'an ayetleri okuyarak konuşmasını sürdüren Toprak, Müslümanların her gün yeni bir terör saldırısıyla karşı karşıya olduğunu kaydetti. Müslümanların yönelik katliamların devam ettiğine dikkat çeken Toprak sözlerini şöyle tamamladı: "Söyler misiniz bu vahşi saldırılara daha ne kadar tahammül edeceğiz? Söyler misiniz daha kaç ateş düştüğü yeri yakacak? Daha kaç tane masum çocuk parçalanacak! Söyler misiniz bu azgınlaşmış terörist devletleri, bu kalpleri taşlaşmış olan canileri, bu hiçbir insani değer taşımayan zalimleri kim durduracak? Kim bu yapılan katliam ve saldırılara bir son verecek? Allah aşkına, Rasulullah aşkına söyleyin, kim Müslümanları mazlum ve maktul olmaktan kurtaracak?
Filistin'de Yahudi varlığı üe anlaşmayı bir zorunluluk olarak görenler mi? Daha beş gün önce, gece yansı Gazze'ye bombalar yağdıran ve Müslümanların yeryüzündeki Üç kutsal mescidinden birisi olan Mescidi Aksa'yı işgal eden " İsrail'e" bölgede ihtiyacımız var diyenler mi? Allah'a ve Resullerine dahi verdikleri sözde durmamış olan bu işgalci Yahudilere güvenenler mi?" Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklaması sonrası grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Toprak: Terörün failleri Batılılardır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement