Toprakkale'de Hıdrellez Bahar Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Toprakkale'de Hıdrellez Bahar Bayramı Kutlandı

Toprakkale\'de Hıdrellez Bahar Bayramı Kutlandı

Başkan Demirci öğrencilerin Hıdrellez Bayramını kutladı.

09.05.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halk arasında baharın başlangıç günü olarak kabul edilen Hıdrellez Bahar Bayramı, Toprakkale ilçesinde düzenlenen iki törenle kutlandı.

İlk tören ilçenin adını aldığı tarihi Toprakkale de Hoşgörü Eğitim Kurumları ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledi.

Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci'nin katıldığı Programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Hıdrellez geleneği ve kutlamaları hakkında bilgi verdi.

Sazlık İlköğretim Okulunda düzenlenen programa katılan Başkan Demirci öğrencilerin Hıdrellez Bahar Bayramını kutladı.

Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, Kültürü oluşturan örf, adet ve geleneklerin hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu, bu değerlerin birlik ve beraberliğe güç kattığını belirterek, hıdrellezin gelişiyle insanlar arasındaki birlik, beraberlik duygusunun dayanışmaya dönüştüğünü kaydetti.

Tarihi boyunca doğayla uyumlu ve iç içe bir hayat süren Milletimiz bu kültürel zenginliğini özüne uygun olarak koruduğunu ve kuşaktan kuşağa aktardığını ifade eden Başkan Demirci, "Hıdırellez bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda yeni umutlarla, coşku içerisinde kutlanacaktır. Birlik ve beraberliğe vesile olması dileğimle, tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bayramını kutluyorum." Şeklinde konuştu.

Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci okuldan öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Toprakkale'de Hıdrellez Bahar Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement