Topraksız Köylülerin Endişesi TBMM'de - Son Dakika
Yerel

Topraksız Köylülerin Endişesi TBMM'de

Topraksız Köylülerin Endişesi TBMM\'de

HDP'li Vekil İbrahim Ayhan, Varlık Barışı Yasası'nın topraksız köylüleri çiftçilik yapamayacak duruma getireceğini aktardı.

24.04.2014 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM) bir soru önergesi sundu. Topraksız köylülerin kaygısını dillendiren Ayhan, "1970-1975 yılları arasın da kamulaştırılan arazilerin köyde ikamet eden topraksız çiftçilere tahsisi gerçekleştirilmiş olup, kira bedeli ödenmek sureti ile köylüler tarafından işletilmektedir. Ancak 'Varlık Barışı Yasası' diye ifade edilen yasanın uygulanacak olması ile birlikte köylülerin çiftçilik yapamayacağı duruma geleceği, binlerce ailenin mağdur olacağı, başta Siverek ilçesine bağlı Küçük Çatlı köyü sakinleri olmak üzere bir çok köylü vatandaştan kaygılarını içeren görüşler aldım." diye kaydetti.

'YASADAN KAÇ KİŞİ ETKİLENECEK?'

Ayhan, soru önergesinde şu sorulara yer verdi: "1970-1975 yılları arasın da kamulaştırılarak köylülere verilen araziler Varlık Barışı Yasası kimlere tahsis edilecek? Varlık Barışı Yasası ile köylülerin arazilerimiz elimizden alınacak iddiası doğru mudur? Arazilerin eski sahiplerine verilmesi durumun da toplu göç dalgası, işsizlik, arazi anlaşmazlığından kaynaklı çatışma ve buna bağlı olarak yaşanabilecek can ve mal kaybına yönelik her hangi bir önleyici tedbiriniz olacak mı? Bu yasadan kaç kişi faydalanacak kaç kişi de olumsuz etkilenecektir? Yasadan olumsuz etkilenecek köylüler için her hangi bir çalışmanız olacak mı? Siverek ilçesi Küçük Çatlı köyü sakinleri başta olmak üzere yaklaşık 200 köy sakininin 6292 sayılı kanuna istinaden işlettikleri arazilerin bedelini ödemek karşılığında kendilerine satılması talepleri vardır. Bakanlık olarak bu talebi karşılayacak bir düzenlemeniz olacak mı?"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Topraksız Köylülerin Endişesi TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement