G.Saray Yöneticisi Topsakal: Ergin Ataman'ın Sonuna Kadar Arkasındayız - Son Dakika
Spor

G.Saray Yöneticisi Topsakal: Ergin Ataman'ın Sonuna Kadar Arkasındayız

G.Saray Yöneticisi Topsakal: Ergin Ataman\'ın Sonuna Kadar Arkasındayız

Galatasaray'da basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, "Ergin hoca Milli Takımımızın ve Galatasarayımızın antrenörü. Sonuna kadar arkasındayız." dedi.

25.09.2015 14:05  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'da basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, "Ergin hoca Milli Takımımızın ve Galatasarayımızın antrenörü. Başkalarının ne söylediği bizi ilgilendirmiyor. Hocamızın hem Milli Takım'da hem de Galatasaray'da sonuna kadar arkasındayız" dedi.

Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulunan basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, yeni sezonu, çözülen sorunları ve geleceğe yönelik hedefleri anlattı.

"KADIN BASKETBOL ALT YAPISINDAKİ DURUMUMUZ ÇOK İYİ"

"Yeni yönetimin idari anlamdaki önemli gündem maddelerini öğrenebilir miyiz?" şeklindeki soruya Topsakal, "Önceliğimiz, Galatasaray basketbol şubesinin kalbi diyebileceğimiz altyapı oldu. Florya tesislerinde altyapı oyuncularımızın antrenman yaptığı salonu baştan aşağı yeniliyoruz. Altyapıda epey sorunumuz vardı. Genel bir düzensizlik hakimdi. Özellikle hiyerarşi tarafında görev ve yetkiler açık bir şekilde belirgin değildi. Yönetim olarak daha kurumsal bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Kadın basketbol şubesindeki altyapımızın durumu çok iyi. Bize ilerleyen dönemlerde çok oyuncu kazandıracaklar. Gelecekte kadın basketbol takımımızın çekirdeğini altyapımız oluşturacak. Transferler çekirdek kadroyu takviye edecek. Erkek altyapımızda durum fena değil ancak oyuncu sayısını artırmamız gerekiyor. Bu yönde araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Galatasaray altyapısının, basketbol A takımlarına oyuncu yetiştirmesi gerekiyor. Zira her yıl 10 oyuncu gönderip 10 oyuncu almak, sürdürülebilir bir yapının önünde engel teşkil ediyor" ifadelerini kullandı.

"TAKIMIN KABUĞUNU DEĞİŞTİRDİK"

Erkek basketbol takımı ile alakalı da konuşan Can Topsakal, "Duygun Yarsuvat başkanlığındaki yönetim geçen sezonun yarısında göreve gelmişti ve maalesef transfer dönemi sona ermişti. Çok fahiş şartlarda transferler yapılmıştı ve bu şartları değiştirme imkanımız yoktu. En önemli sorunumuz ödeme güçlüğüydü. Yaşanan diğer sorunlar da genel olarak bundan kaynaklanıyordu. Euroleague'de oyuncularımızın ve teknik ekibimizin özverisiyle Top 16'ya kalma başarısı gösterdik ancak yurt içinde hedeflerimizin gerisinde kaldık. Dursun Aydın Özbek başkanımızla yeniden göreve geldikten sonra teknik ekibimizin yönlendirmesi altında takımın kabuğunu tamamen değiştirdik. Geçen sezonki takımın maliyeti 12 milyon dolardı. Bu sene 6 milyon dolar bütçeli bir takım kurduk. Yeni kadromuzun en az geçen sezonki kadar iyi bir takım oluşturacağını düşünüyorum. Eurocup'ta ve Basketbol Süper Ligi'nde finali oynayıp kazanabilecek bir takım kurduk.

Gerçekten yüklü bir borç vardı. Biz bu borçların yaklaşık üçte ikisini kapattık. Kalan az miktardaki bölümünü de yapılandırdık ve bu yapılandırmaya uyuyoruz. Toplam 6 milyon dolarlık bir bütçemiz var. Bunun 3,5 milyon doları sponsorumuz Odeabank tarafından doğrudan karşılanacak. Sponsorluk konusunu Türkiye'nin ekonomik ve siyasi durumunu göz önünde bulundurmadan ele almak çok mümkün değil. Malumunuz yeniden bir seçim dönemine giriyoruz. Üst üste gelen bu belirsizlik dönemleri sponsorluk süreçlerimizi doğrudan etkiledi. Seçim döneminin ardından sponsorluk konusunda yaşanan belirsizliklerin giderileceğini düşünüyoruz. Yönetim olarak sponsor olsun da nasıl olursa olsun gibi bir düşüncemiz yok. Hakkımızı ve Galatasaray'ın marka değerini karşılayabilecek teklifleri değerlendiriyoruz. Erkek basketbol takımımızdaki borç sorununu çözüyoruz. Başkanımız basketbola büyük destek veriyor. Şu an tek sorunumuz takımın yeni bir takım olması. Pocius, Young, Carter, Ender ve Kerem gibi önemli oyuncuların yerini Schilb, Green, Lasme, Dorsey, McCollum, Şafak ve İzzet'le doldurduk. Göksenin Köksal da aramıza katıldı. Tam bir kan değişimi söz konusu. Taraftarlarımızdan ricamız ilk maçlarda sabırlı olmaları. Ergin Ataman gibi deneyimli ve usta bir koçumuz var. Ergin hoca bu yeni kadroyu uyumlu bir kadro haline getirecektir. Ona olan inancımız ve güvenimiz tam. Hocamız bildiğiniz gibi Milli Takım'da. Oyuncularımız Yağızer hoca ile antrenmanlara başladılar. Çok iyi bir kadro kurduğumuzu düşünüyorum. Hocamız da gerekli takım kimyasını oluşturacaktır. Yeni transferlerimiz Dorsey ve Lasme bana göre Türkiye'nin hem hücum hem de savunma anlamında en iyi iki uzunu olacaklar. Errick McCollum, Eurocup'ta sayı kralı olmuş bir oyuncu. Tüm yeni oyuncularımız kendilerini ispat etmiş isimler. Huertas'ı istiyorduk. Temasımız uzun süre devam etti ancak kendisi Los Angeles Lakers'a gitti. Ama Errick McCollum gibi bir oyuncuyu kadromuza katabildik. Nokta atışı bir transfer oldu. Sinan Güler'in de destek vereceği 1 numara rotasyonunda önemli görevler üstlenecektir" ifadelerini kullandı.

"ERGİN HOCAYLA AHENK İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ"

"Ergin Ataman ile ilişkiniz nasıl?" şeklindeki soruya ise tecrübeli yönetici, "Basında aramızda yaşananlara dair pek çok haber yer almıştı. Bunların çoğu abartılıydı. Zira yaşanan olay basketbolla alakalı değildi. Şu an hiçbir sorunumuz yok. Hocamızla ahenk içinde çalışıyoruz. Transferleri birlikte yaptık. Tüm oyuncular onun istediği oyunculardı. Seçimlerine saygı duyduk ve yalnızca transferlerin idari süreçlerini hallettik.

Eurocup'ta da çok iyi bir kura çektiğimizi düşünüyorum. Görünüşte kolay ancak basketbolda rakibinizi asla küçümsememelisiniz. Finale gideceğimizi ve kupayı kazanacağımızı düşünüyorum. Ergin hoca Milli Takımımızın ve Galatasarayımızın antrenörü. Başkalarının ne söylediği bizi ilgilendirmiyor. Hocamızın hem Milli Takım'da hem de Galatasaray'da sonuna kadar arkasındayız" yorumunu yaptı.

"EN BÜYÜK ŞANSIMIZ EKREM HOCA"

Yeni sezonda Kadın Basketbol Takımının neler yaşatacağının sorulması üzerine Galatasaray Basketbol Şubesinden Sorumlu yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal, "Altyapıda çok iyi bir jenerasyon yakaladık. Son şampiyonuz. Euroleague'i kazanan bir kadromuz var. Buradaki en büyük şansımız kesinlikle Ekrem Memnun hoca. Galatasaray'ı çok seven ve bu sporu her yönüyle çok iyi bilen bir koç. Kemikleşmiş bir kadromuz var. Hem Euroleague'de hem de Türkiye'de şampiyon olacak güçteyiz. Erkek takımımızdaki uyum sürecinin aksine burada hedefe kilitlenmiş ve birbirini çok iyi tanıyan oyuncular var. Oturmuş kadromuzu Işıl Alben ve Cansu Köksal ile takviye ettik. ABD'den Lynetta Kizer ve Jewell Loyd aramıza katılan oyuncular oldu. Kaptanımız Nevriye Yılmaz'la sözleşme yeniledik. Kadromuzu hem koruduk hem de takviye ettik diyebilirim. Bahar Çağlar'ın da sekizinci sezonu olacak. Müthiş bir ivme yakaladı son yıllarda. Daha da faydalı olacağına inanıyorum. Takımımızda şu an hiçbir sorun yok. Borçların çoğunu ödedik, kalanları da yapılandırdık. Sponsorluk görüşmelerimiz devam ediyor. Bazı tekliflerde önemli noktalara geldik ancak henüz kesinleşmedi. Sezon başlamadan önce sponsor konusunu da halletmeyi hedefliyoruz. Euroleague Women A grubunda mücadele edeceğiz. Orada da iyi bir kura çektik. Fenerbahçe ile aynı gruba düştük. Zorlu maçlar oynayacağız ancak turnuvada ilerleyeceğimizi düşünüyorum" yanıtını verdi.

ENGELSİZ ASLANLARDA DURUM NASIL?

Topsakal, yıllardır başarıdan başarıya koşan Engelsiz Aslanlar hakkında, "Oyuncuların paralarını alamadıkları için kiracı oldukları evlerden çıkarıldıkları gündeme gelmişti. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızda yeni bir yapılanmaya gittik. Takımın misyonunun Türkiye'deki engelli gençlerin spora kazandırılması olduğunu düşünüyoruz. Geçen sezon kadroda sekiz dokuz yabancı oyuncu vardı. Bu sezon iki yabancı oyuncumuz var. Projemiz, uzun vadede misyonumuzla paralel olarak tamamen yerli oyunculardan oluşan bir kadro oluşturmak olacak. Hocamız Sedat İncesu da bu konuda bizimle aynı görüşte. Engelsiz Aslanlarımız, geçen sezon basketbol şubemizde yaşanan sorunların aynılarını yaşadı. Ödemelerdeki aksamalar dışında bir sorunumuz yoktu. Yönetimimizle birlikte bu sorunların tamamını çözdük. Hem oyuncularımız hem de hocalarımız mutlular" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor G.Saray Yöneticisi Topsakal: Ergin Ataman'ın Sonuna Kadar Arkasındayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement