Tor: "Mhp Kapılarını Tamamen Kapatmadı" - Son Dakika
Politika

Tor: "Mhp Kapılarını Tamamen Kapatmadı"

Tor: "Mhp Kapılarını Tamamen Kapatmadı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MHP’nin 7 Haziran seçimlerinde çizgisinden ayrılmadığını ifade ederek, “AK Parti, MHP ile hükümet kuracaksa bu şartları yerine getirmesi gerekiyor.

25.07.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MHP'nin 7 Haziran seçimlerinde çizgisinden ayrılmadığını ifade ederek, " AK Parti, MHP ile hükümet kuracaksa bu şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bunlar da çok zor şeyler değil. Bu nedenle MHP kapılarını tamamen kapatmış değil" dedi.

Tor, Kahramanmaraş Şelale Park'ta düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin çok ciddi terör olaylarına maruz kaldığını belirterek, "IŞİD, PKK ve YPG saldırılarının olduğu söyleniyor. Daha önce çatışmalarda emniyet güçlerimiz şehit düşerdi şimdi ise evini tespit ediyorlar, evinde susturucu silahlarla şehit ediyorlar. Çok tehlikeli bir noktada bugün Türkiye. Biz MHP olarak barış süreci açılıma her zaman karşı olduğumuzu söyledik. MHP bu konuda haklı çıkmıştır. Gelinen noktada terör şımartılmıştır. Şimdi ağır silahlarla İstanbul sokaklarında dolaşılıyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Sırf yazısından dolayı tutuklanan gazeteciler oldu. Ama ağır silahlarla Türkiye'nin sokaklarında terör estiriyorlar kimsenin sesi çıkmıyor. Gelinen nokta son derece vahimdir. Seçimler sonrasında AK Parti'nin tek parti iktidar ve kamu gücü kırılmıştır. Eğer vatandaşımız seçimlerde AK Parti'nin iktidarının tek başına son bulacağına inansaydı alacağı netice yüzde 41'lerden daha aşağıda gerçekleşecekti. Bugün bir seçim olsa sonuç çok daha farklı olacaktır" dedi.

HAVA SALDIRILARI SONUÇ DEĞİL

Bugüne kadar hava saldırılarından gereken sonucun alınmadığını kaydeden Fahrettin Oğuz Tor, "Kuzey Irak'a ve gerek IŞİD'e, gerek PKK'ya birtakım hava operasyonları yapıldı. Sınıra 900 kilometrelik duvar çekileceği söyleniyor. Dışarıda terör var ama siz içerideki terörü temizlemeden dışarıdaki terörün önemi yok. Hava harekatı 20 yıldır yapılıyor. İlk hava harekatı yapıldığında ben yüksek lisans öğrencisi idim. Hocalarımızdan bir tanesi rahmetli Mahir Kaynak'tı. Batıda yayınlanan bir dergisi göstererek, hava harekatının bir sonucu olmadığını bir tane koyunun öldüğünü bir keçinin yaralandığını söyledi. Yapılmalı bence çok geç kalmıştır. Açılım adı altında bu noktalara gelmeyecekti. Terör beslenmiştir. Gelinen nokta çok vahimdir. Oy oranı yüzde 3 olan HDP şimdilerde yüzde 10'u geçmiştir. Polislerimiz şehit edilirken HDP kanadından ciddi bir kınama yok. Geçiştiriyorlar olayı. Hükümet görmeli bu olayı" diye konuştu.

AK PARTİ TABANI DA AÇILIMDAN RAHATSIZ

MHP'nin çizgisinden sapmadığını söyleyen Tor, "MHP daha önce ne söylediyse aynısı söylemiştir. Özellikle kırmızı çizgilerimizdir. Bunlardan biri açılımdır. AK Parti tabanı da açılımdan rahatsızdır. Türk milleti rahatsızdır. Açılım açılım diyenler Türkiye'yi bu duruma getirmiştir. PKK terör örgütü bağımsız Kürdistan amacından santim geri adım atmamıştır. Buna rağmen her defasında yeni kazanımlar elde etmiştir. Bu kazanımların büyük bölümü de AK Parti iktidarı sayesinde olmuştur. MHP açılıma razı değildir. Geçmişte bilindiği üzere 2 dilim baklava çalanlar dünya bir ceza aldılar. Ama bunca somut delil ortada iken maalesef dört bakan yüce divana gönderilmedi. Bizde parti olarak bu insanların yargılanmasını istiyoruz" dedi.

"MHP KAPILARINI TAMAMEN KAPATMIŞ DEĞİL"

Koalisyon hükümeti kurulmaması halinde AK Parti'nin bir erken seçimde daha kötü sonuç alacağını iddia eden Tor, şöyle devam etti:

"Hükümet kurma süreci baştan beri devam ediyor. CHP'nin koalisyon hükümetine çok hevesli olduğunu görüyor. Hatta CHP'li bir milletvekili partisinin koalisyon hükümeti noktasında çok hevesli olduğunu söyledi. Bizim genel başkanımız biz hükümet kurmayız demedi. Açılımla ilgili HDP'nin, CHP'nin ve AK Parti'nin görüşleri örtüşüyor dedi. CHP, 14 madde saydı. İçerisinde açılımla ilgili bir yek madde yok. Bu kapsamda birbirlerine yakın olan partilerin kurmasını istedi. Ama gözden kaçan bir husus var. Genel başkanımız Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayız gerekirse taşın altına elimizi koyarız dedi. Türkiye'nin hükümetsiz kalması 2015 yılının heba edilmesi demektir. Genel başkanımızın söylediği 3 şart. Reisi Cumhurun anayasal çizgiye çekilmesi, açılımın son bulması, yolsuzluk yapanların veya yolsuzluk yaptıkları iddia edilenlerin yüce divanda yargılanması çok şeyler değil. Basit şeyler. AK Parti tabanı da bu istiyor. AK Parti tabanı MHP politikalarını son derece benimsiyor. Açılımdan ve yolsuzluk iddialarından son derece rahatsız. AK Parti, MHP ile hükümet kuracaksa bu şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bunlarda çok zor şeyler değil. Bu nedenle MHP kapılarını tamamen kapatmış değil. Koalisyon hükümeti kurulmaması halinde AK Parti'nin bir erken seçimde daha kötü sonuç alacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Tor: 'Mhp Kapılarını Tamamen Kapatmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement