Torba Kanun Tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Torba Kanun Tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda

Tasarının 7 maddesi daha kabul edildi CHP Grup Başkanvekili Altay: "28 yıldır burada bu işi yapan adam varken dışarıdan birilerine kavas kadrosu vermek caiz midir, hakkaniyetli midir?

25.07.2014 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden "Torba Kanun Tasarısı"nın 7 maddesi daha kabul edildi.

Torba kanunun, oda ve borsa üyelerinin aidat borçlarını yapılandıran maddesi üzerinde AK Parti'nin verdiği önerge kabul edildi.

Buna göre, iş bırakma veya resen terk nedeniyle vergi mükellefiyeti sona eren, ancak odaya kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonraki aidat borçlarının asıllarıyla birlikte feri borçlarının tamamının tahsilinden vazgeçilecek.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'in her işi adil yapması gerektiğini belirterek, kavas kadrosu ihdas edilmesini eleştirdi. TBMM Genel Kurulu'nda en eskisi 28 yıldır, en yenisi iki yıldır bu görevi yapanların olduğuna dikkati çeken Altay, "28 yıldır burada bu işi yapan varken dışarıdan birilerine kavas kadrosu vermek caiz midir, hakkaniyetli midir?" diye sordu. Altay'a, bazı AK Partililer'in "Değildir" cevabını verdiği duyuldu.

Kavaslık yapanların kadroya geçirilmediğini, ancak yeni kadro açıldığını ifade eden Altay, "Bu parlamento Meclis'in bürokrasisine güç yetiremiyorsa milletin sorunlarını çözmeye muktedir olamaz. İktidar ve muhalefetin bu sorunu çözeceklerine dair taahhüdü, bayram hediyesi olarak bu arkadaşlara vermesi lazım" diye konuştu.

Ramazan Bayramı'nı şimdiden kutlayan Altay, "Allah tutulan oruçları, ibadetleri ve duaları kabul etsin. Oruç tutmayan ya da tutamayanların temiz kalplerinin niyetine göre muamele etsin" dedi.

İslam aleminin Ramazan'ı kan ağlayarak geçirdiğini dile getiren Altay, "Gazze başta olmak üzere Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Çin'de, dünyanın her neresinde kim zulüm görüyorsa, onlara Allah'tan yardım diliyorum. Kim zulmediyorsa da onlara Allah'tan bela diliyorum" diye konuştu.

Altay'ın konuşmasını AK Parti'li milletvekilleri de alkışladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Ramazan'da yapılan ibadetlerin hürmetine Müslümanlar'a yapılan zulmün ortadan kalkmasını diledi ve Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Tasarının 82. maddesinin de geçilmesiyle bugünkü birleşimde 7 madde daha kabul edilmiş oldu.

Başkanvekili Sadık Yakut Ramazan Bayramı dolayısıyla çalışmalara bir hafta ara vereceklerini belirterek, Ramazan ayı boyunca mesai harcayan milletvekillerine ve Meclis personeline teşekkür etti.

Yakut, birleşime verdiği kısa aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine birleşimi 31 Temmuz Perşembe günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Milletvekilleri de birbirleriyle bayramlaştıktan sonra Genel Kurul salonundan ayrıldı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Torba Kanun Tasarısı' TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement