Torba Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulunda - Son Dakika
Politika

Torba Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulunda

Torba Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulunda

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz bir darbe geçirdik.

16.08.2016 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz bir darbe geçirdik. Bu darbe demokratik düzene yapılan en büyük saldırıdır. Bundan daha büyük bir saldırı olmaz." dedi.

Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda,"torba kanun" olarak bilinen, Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın birinci bölümünün görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

FETÖ'nün darbe girişimi konusunda, "Biz bir darbe geçirdik. Bu darbe demokratik düzene yapılan en büyük saldırıdır. Bundan daha büyük bir saldırı olmaz." diyen Yılmaz, bir daha demokratik düzene yapılan bir saldırının olmaması için bazı tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti. Yılmaz, burada da mümkün olan en az hatayı yapmaya çalıştıklarını vurgularken, kapatılan okullardaki öğrencilerin oralara para ödediğini, devlet okullarına gelmeleri durumunda parasız eğitim vereceklerini söyledi.

Yılmaz, "140 bine yakın öğrenci vardı. 60 bine yakını devlet okullarına geldi, 20 bine yakını diğer özel okullara gitti. 60 bine yakını da bekliyor. Biz hiç kimsenin bu süreçte mağdur olmamasını isteriz." dedi.

Tasarının birinci bölümünün tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı birleşime ara verdi. Aranın sonrasında komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine Bahçekapılı birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Torba Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement