Torba Kanun" Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Torba Kanun" Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "Çözüm Süreci"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümetin farklı noktalarda olduğunu belirterek, "Bu devlet krizidir" dedi.

23.03.2015 20:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "Çözüm Süreci"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümetin farklı noktalarda olduğunu belirterek, "Bu devlet krizidir" dedi.

Evlenecek çiftlere çeyiz ve konut desteği verilmesini, 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmesini, sermaye piyasası ve katılım sigortacılığı sektörlerinde bazı düzenlemeler içeren "Torba Kanun" teklifinin görüşülmesine TBMM Genel Kurulu'nda başlandı.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, 47 bin öğretmen atamasının yanıltmaca olduğunu savunarak 35 bin öğretmen atanacağını, 12 bin kadronun dershane öğretmenleri için kullanılacağını söyledi.

Dershanelerin kapatılması sürecinde çıkarılan yasayla 60 bin dershane öğretmeninin mülakatla kadroya geçirileceğinin hüküm altına alındığını anımsatan Zozani, "Onlar için12 bin kadro kullanılacak. Hileyle 48 bin öğretmeni açıkta bırakacaksınız" diye konuştu.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, kanun teklifinin "seçim torbası" olarak siyasi literatüre geçeceğini ifade ederek, "Teklifte helallerin içine haramlar da karıştırılmış. Helalin içine karıştırmayınca millet haramı yutmuyor" dedi.

Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan ve bu suretle menfaat sağlayanların 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacağına ilişkin değişiklik öngörüldüğünü anlatan Günal, bu düzenlemenin Bank Asya ile ilgili gelişmelerle bağlantılı olduğunu savundu.

Günal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Banka Asya için "Bu banka zaten batmış" dediğini anımsatan Günal, "Bu düzenlemeyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve onun sözlerini yayan yandaş gazeteceleri kurtarıyorsunuz" diye konuştu.

Türkiye'de sigorta sektörünün yüzde 70'inin yabancıların elinde olduğunu, teklifle yabancı firmalar için "katılım sigortası" düzenlemesi getirildiğini dile getiren Günal, "Türk milletinin istediği ne olacak? Türk sigorta şirketlerini bir araya getirip aradan çıkarmaya çalışmaz da birilerinin istediği kanun teklifini getirirseniz, bunun haram olduğunu söylemek zorundayız" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ise kanun teklifinin görüşülmesinin zamanlamasını eleştirerek, "Bir devlet krizinin olduğu ortamda biz burada keyfekeder, ne olduğu belli olmayan torba kanunu görüşüyoruz. Cumhurbaşkanı ile hükümet Türkiye'nin en önemli meselesinde farklı noktadalar. Cumhurbaşkanı şimdiye kadar yürüttüğü Kürt meselesi için 'yoktur' diyor, '10 maddeyi yanlış buluyorum' diyor, İzleme Komitesinin yanlış olduğunu söylüyor. Bu devlet krizidir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Torba Kanun' Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement