Torba Tasarı, Ekim Ayına Kaldı - Son Dakika
Ekonomi

Torba Tasarı, Ekim Ayına Kaldı

Torba Tasarı, Ekim Ayına Kaldı

İktidar ve muhalefetin anlaşması üzerine, Meclis Genel Kurulu 1 Ekim'e kadar tatile girince milyonların beklediği Torba Tasarı da ertelenmiş oldu.

14.08.2014 09:04  Güncelleme: 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Genel Kurulu'nda tartışmalara hatta kavgalara neden olan "torba tasarı" Ekim ayına kaldı.

İktidar ve muhalefetin anlaşması üzerine, Genel Kurul 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

İki gün önce çalışma süresini 24 Ağustos'a kadar uzatma kararı alan Genel Kurul, Danışma Kurulu kararıyla "torba tasarı"nın 5'inci bölümünün kabul edilmesiyle tatile girdi. Böylece milyonlarca kişiyi ilgilendiren kanunlar ertelenmiş oldu.

2 KEZ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Bu süre zarfında Meclis Genel Kurulu, 28 Ağustos'taki Cumhurbaşkanı yemini ve yeni kurulacak hükümetin güven oylaması için iki kez olağanüstü toplanacak.

Genel Kurul çalışmaları, tatilin ardından "torba tasarı"nın 6'ıncı bölümüyle devam edecek.

MİLYONLARIN HAYATINI DEĞİŞTİRECEK

Herkesin hayatını yakından ilgilendiren torba tasarı, Meclis'e 60 madde olarak gönderilen paket, yapılan eklemelerle 150 maddeyi geçti.

Tasarıya toplumda hemen her kesimi yakından ilgilendiren maddeler eklendi. Bunların başında vergi, SSK primleri, araç muayene, gümrük vergileri gibi konularda getirilen af ve yeniden yapılandırmalar yer aldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Torba Tasarı, Ekim Ayına Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • semiha kader: semiha 55 yaşında halen calışıyorum karın tokluguna 5 yıldır tatile gidemedim bag kur borcundan dolayı emeklide olamadım muhalefet millet vekkilleri mecliste herşeye itiraz eder iş tatile miletvekili maaşına gelince uzlaşırlar yazıklar olsun cıkın tatile 3 0 Yanıtla
  • bilal gök: Biz akp li olarak size güvendik ve sizlere oy verdik biz torba yasasi çıkacak diye sevindiren meclis tatile girdi yüzümüzü kara cikarmayin lütfen başkalarının sözleri doğru cikmasin 0 0 Yanıtla

Advertisement